Archief

In het OchtendMagazine: Westland krijgt eigen Rijdende Rechters

Westland krijgt eigen 'Rijdende Rechters'. In het OchtendMagazine spraken we er met één. We stonden ook uitgebreid stil bij de staking in het basisonderwijs en we hadden de hoofdrolspeelsters van de musical van het Flora College op bezoek.



Westland krijgt eigen Rijdende Rechters

Heb je ruzie met je buren en woon je in het Westland? Dan kan je nu Vitis Welzijn inschakelen. De zorgmakelaars van Vitis gaan als een soort Rijdende Rechters bemiddelen bij burenruzies. Zorgmakelaar Karin Scholtes heeft al een keer mogen bemiddelen in een burenruzie.



Bijna alle basisscholen in onze regio staken

Er werd vanmorgen gestaakt op heel veel basisscholen. Ook in onze regio deden vrijwel alle scholen mee. Wij waren bij basisschool de Wegwijzer in 's-Gravenzande, waar ouders massaal achter de staking staan.



We belden met lerares Karin Zwinkels. Zij is niet alleen lerares in het basisonderwijs, ze zit ook namens het CDA in de Westlandse gemeenteraad. Ze staat volledig achter de staking.



De leraren van basisschool De Wegwijzer in 's-Gravenzande maakten speciaal voor de actie een lied.



Flora Musicalklas met Tillie Uilenspiegel in de Naald

De musicalklas van het Lentiz Floracollege produceert jaarlijks musicals van hoog niveau, waarbij ook achter de schermen zoveel mogelijk door leerlingen zelf wordt gedaan: van decorbouw tot theatertechniek en van kostuumontwerp tot catering. Op donderdag 29 en vrijdag 30 juni spelen de leerlingen de familiemusical Tillie Uilenspiegel in WestlandTheater De Naald. Twee hoofdrolspelers waren vanmorgen te gast in onze studio.



Eén van de twee hoofdrolspeelsters zong live in de studio.



's-Gravenzande gaat multicultureel

In 's-Gravenzande wordt komende zaterdag een multicultureel festival gehouden. In de Rozentuin zijn verschillende workshops, er wordt gezongen en er kunnen hapjes uit Myanmar, Iran, Syrie en Nederland worden geproefd. Het festival begint zaterdagmiddag om 13.00 uur.





Politie zoekt getuigen dodelijk ongeluk en vernielingen

Afgelopen weekend werd de regio opgeschrikt door een dodelijk ongeluk. Een 36-jarige inwoner van Honselersdijk verongelukte op een gestolen motor. In Monster zijn in de nacht van zaterdag op zondag 36 autospiegels vernield. De politie zoekt van allebei de voorvallen getuigen.



Het regionieuws

Hildo Göbel praat je bij over het laatste nieuws uit de regio.



Poll

Vandaag werd er een uurtje gestaakt in het basisonderwijs. Moeten er meer acties volgen als er niets verandert?