Archief

In het OchtendMagazine: Femke (17) op bezoek bij minister Bussemaker en welke artiesten willen we volgend jaar op de Westlandse Cross?

In het OchtendMagazine op WOS Radio spraken we vanmorgen met de 17-jarige Femke van den Berg. Zij was gisteren op bezoek bij minister Bussemaker. Ook spraken we met Westlandse Cross-organisator Frank Bierkens. Hij vraagt het publiek welke artiesten er volgend jaar moeten optreden. Met de trotse voorzitter van Team Westland blikten we terug op de geslaagde acties van Team Westland.



Femke van den Berg spreekt met minister Bussemaker


Donderdagmiddag was de 17-jarige Femke van den Berg uit De Lier bij minister Bussemaker op bezoek. Vorige week won Femke een belangrijke wedstrijd. Haar profielwerkstuk over vrouwen en topmanagement werd uitgeroepen tot beste profielwerkstuk van Nederland. Femke sprak uitgebreid met de minister over de aanbevelingen die ze gedaan heeft. We blikken met haar terug op het bezoek.



Team Westland brengt 700.000 euro op

Team Westland heeft 697.000 euro opgebracht. Dat werd na afloop van de tweede editie van de 'Col du Tourmalet' bekendgemaakt. Het bedrag is het afgelopen jaar met allerlei acties bijeengebracht. Enkele leden vonden het bekendgemaakte bedrag niet mooi genoeg en zorgden direct voor een ophoging tot 700.000 euro. We spraken met de trotse voorzitter van Team Westland, Dirk Huis.



Welke artiest wil jij volgend jaar op de Westlandse Cross zien?

De Westlandse Cross was afgelopen weekend erg geslaagd. Ook komend jaar wordt het festival weer georganiseerd. Welke artiesten moeten er volgend jaar optreden? De organisatie schrijft een poll uit, waarin iedereen zijn of haar voorkeur kan aangeven. De poll verschijnt vrijdagmiddag op de site van de Westlandse Cross. Onder degenen die hun voorkeur aangeven, worden toegangskaarten voor volgend jaar verloot.



Nachtelijke zeeviswedstrijd in 's-Gravenzande

In de nacht van vrijdag op zaterdag wordt op het strand van 's-Gravenzande een nachtelijke viswedstrijd gehouden. De wedstrijd begint om 22.00 uur en om 5.00 uur zaterdagmorgen is de winnaar bekend. De wedstrijd wordt georganiseerd door Watersportvereniging 's-Gravenzande, maar ook niet-leden kunnen meedoen.



Harold de Duivenman zet vossentocht uit

Dat Harold de Duivenman niet alleen verstand heeft van duiven, bleek vrijdagmorgen tijdens zijn wekelijks gesprek op WOS Radio. Harold heeft woensdagavond een echte vossenjacht uitgezet. De deelnemers moesten het spoor volgen en uiteindelijk 'vos' Harold zien te vinden. Dat presentator Hildo het met een lagereschool speurtocht vergeleek, werd door Harold niet echt gewaardeerd...



Leerlingen nieuwe paardenopleiding kunnen niet wachten tot schooljaar begint

Het schooljaar zit er voor velen bijna op, maar toch kunnen sommige leerlingen niet wachten tot het volgende jaar begint. In Maasland start in september een nieuwe en unieke MBO-paardensportopleiding. Maar liefst vijftig leerlingen schreven zich in en slechts een klein deel werd toegelaten.



Meditatie en bijeenkomst over borstkanker in Op Hodenpijl

In het oude kerkje Op Hodenpijl in Schipluiden worden zeer diverse activiteiten georganiseerd. Voor de komende periode staan onder andere een meditatiebijeenkomst en een informatieavond over borstkanker op het programma. Kijk voor meer informatie op www.OpHodenpijl.nl.



Het regionieuws

Nieuwslezer Dennis van Schie praat je bij over het laatste nieuws uit de regio.



Poll

Het CDA in Rotterdam heeft vragen gesteld over de mogelijke komst van een grote natuurbegraafplaats in de Bonnenpolder in Hoek van Holland. Wat vind jij, moet de begraafplaats er komen?