Archief

In het OchtendMagazine: Westlandse leerlingen in Japan en beklimming Tourmalet gestart

In het OchtendMagazine deden we vanmorgen verslag van de beklimming van de Tourmalet in Frankrijk door Team Westland. Ook belden we met Japan, waar zes leerlingen van het MBO Westland op bezoek zijn. VNO-NCW Westland voorzitter Pieter Eenhoorn vindt dat jonge en creatieve ondernemers in de regio meer aandacht verdienen.



Leerlingen MBO Westland op bezoek in Japan

Henk van der Sar, docent Horti Technics en Management, is op dit moment met zes studenten in Kochi. Het bezoek is onderdeel van een jaarlijkse uitwisseling tussen MBO Westland en Kochi. Hier volgen ze twee weken lang een Horti programma en nemen een kijkje in de Japanse cultuur. We belden met de leraar in Japan.



Team Westland fietst en wandelt de Tourmalet op

In alle vroegte zijn tientallen regiogenoten begonnen aan de beklimming van de Tourmalet. "Met 16,5 graden is het ideaal om te fietsen", zegt presentator Alphons de Wit. Later vandaag loopt de temperatuur in rap tempo op. In totaal doen 184 deelnemers van Team Westland mee, zowel wielrenners als wandelaars. Op de berg zijn er veel emoties, want de deelnemers leggen bij een speciaal monument herdenkingsstenen neer. Ook Dave van Koppen is aanwezig, de zoon van Peter van Koppen. Dave fietst in het pak dat zijn vader eerder droeg.





Pieter Eenhoorn: "Jong en creatief ondernemerschap moet meer aandacht krijgen"

Pieter Eenhoorn, de voorzitter van VNO MKB Westland vindt dat jong en creatief ondernemerschap meer aandacht moet krijgen in de regio. Het Westland staat bekend als een innovatieve omgeving, maar het aantal startups blijft volgens Eenhoorn achter. Daarom geeft de ondernemersclub jonge ondernemers een podium. De "nieuwe helden" krijgen bij VNO NCW Westland letterlijk een podium en ze krijgen de mogelijkheid om in contact te komen met potentiele klanten. Ook is er een prijs te winnen.



Wordt Kwintsheul echt aan z'n lot overgelaten?

De voorzitter van voetbalvereniging Quintus, Marcel Vis, heeft het helemaal gehad met de Westlandse politiek. Hij vindt dat Kwintsheul in de steek wordt gelaten, waardoor onder meer zijn vereniging met een sterk slinkend ledental kampt. Wij spraken hem en gingen in Kwintsheul de straat op en vroegen Heulenaren hoe zij er over denken.



Zomerse drankjes: waar dient het citroentje bij witbier voor?

Het is warm buiten, dus is het belangrijk veel water te drinken. Drink niet teveel alcohol en als je een alcoholisch drankje nuttigt, kies dan iets met een laag alcoholpercentage. Witbiertjes zijn populair met dit warme weer. De reden dat er vaak een stukje citroen op het glas zit, heeft niets te maken met de smaak, het zit er volgens biersommelier Aad Westdijk om een hele andere reden...



Meesters- en juffendag op Montessorischool Naaldwijk

Op de Montessorischool in Naaldwijk is het vandaag meesters- en juffendag. De verjaardagen van alle meesters en juffen worden gevierd. De leerlingen zijn vandaag in Avonturis in Maassluis, waar ze van de boswachter uitleg krijgen.



Het regionieuws

Nieuwslezer Dennis van Schie brengt het laatste nieuws uit de regio.



Morgenochtend presenteert Hildo Göbel weer een nieuw OchtendMagazine op WOS Radio.