Archief

Problemen met de lift grote ergernis voor bewoners ouderencomplex in 's-Gravenzande

Met een hoogwerker van de brandweer naar je woning op de derde verdieping gebracht worden of naar beneden is op z'n zachts gezegd een beetje apart, maar het is een aantal inwoners van een ouderencomplex aan de Gasthuislaan in 's-Gravenzande al eens overkomen.

De enige lift in het gebouw heeft zoveel kuren dat mensen er angstig van worden. Want de minder mobiele mensen zijn afhankelijk van het ding. De storingen met de lift komen volgens bewoners vaak voor en duren dan uren.

Een van de bewoonsters kwam er na het boodschappen doen achter dat de lift het niet deed en heeft toen van 12.00 uur tot 22.00 uur in de tuin van het appartementencomplex moeten zitten tot de lift gemaakt was. En pas geleden nog heeft de brandweer mensen met een hoogwerker naar hun woning gebracht en met rolstoelen en al over de trap gedragen. Volgens een andere bewoner moet de brandweer wekelijks uitrukken voor problemen met de lift in het pand.

Renovatie

Woningbouwvereniging Arcade laat weten dat het klopt dat de lift na de renovatie in 2016 veel storingen heeft gehad. Omdat het niet lukte om met de liftleverancier het probleem van de lift op te lossen, zijn ze overgestapt naar een andere onderhoudsfirma.

Binnen twee weken worden er reparaties gedaan die de storingen moeten verhelpen. Ook gaan ze kijken of de lift andere deuren kan krijgen die geschikter zijn voor mensen met een scootmobiel of rolstoel. Daarover moet nog wel worden gesproken met de vereniging van eigenaren die mede-eigenaar zijn van de lift.

Categorieen:
's-Gravenzande Algemeen