Archief

In het OchtendMagazine: Femke (17) uitgenodigd bij minister en tuinder komt met 'schijtknolletje'

In het OchtendMagazine spraken we met een stoere moeder die een hondje uit de sloot gered heeft. Ook belden we met Femke van den Berg uit De Lier. Zij is uitgenodigd bij minister Bussemaker. We waren bij een Westlandse tuinder die een 'schijtknolletje' op de markt brengt en we spraken met een moeder over vaderdag.

Dappere moeder redt puppy uit sloot

Moeder Wendy is de nieuwe held van Monster! Zonder blikken of blozen sprong zij een sloot in om de pup van een ander te redden. Het gebeurde op de hondendijk in Monster. Twee vrouwen lieten daar honden uit, toen een grote hond de baggersloot in sprong. De pup Bo volgde meteen, maar kon er zelf niet meer uitkomen. Aan Wendy de taak om het beest te redden.



Lierse Femke van den Berg uitgenodigd door minister Bussemaker

Het kan niet op voor de 17-jarige Femke van den Berg uit De Lier. Begin deze week werd bekend dat ze het beste profielwerkstuk van Nederland heeft geschreven en woensdag hoorde ze dat ze is geslaagd voor haar opleiding. Donderdag kreeg ze een persoonlijke uitnodiging van onderwijsminister Bussemaker om in Den Haag over het werkstuk te komen praten. Het werkstuk gaat over vrouwen en topmanagement. Aanstaande donderdag gaat Femke naar Den Haag.



Harold de Duivenman: "Vreemdgaan laat duiven sneller vliegen"

Elke vrijdag praten we met de Westlandse Harold de Duivenman over de duivensport. Vandaag legt hij uit dat de liefde een belangrijke rol speelt bij de snelheid waarmee duiven terugvliegen naar huis. Als de duif vlak voordat hij naar een verre bestemming vertrekt merkt dat de 'partner' mogelijk vreemd gaat, vliegt de duif sneller terug. Harold legt uit hoe het werkt.



Speciaal voor Vaderdag: bierproeven, boogschieten en luchtbuksschieten bij Fort 1881

Op Vaderdag kunnen vaders zich weer even een echte man voelen bij Fort 1881 in Hoek van Holland. Er kan bier geproefd worden én er kan geschoten worden met een luchtbuks en met pijl en boog. Er wordt geschoten vanaf de opstelplaatsen in het Fort die vroeger gebruikt werden als het Fort bedreigd werd. Sandy Serena Lardenoye weet er alles van.



Tuinder brengt 'schijtknolletje' tegen overgewicht op de markt

Een tuinder uit Honselersdijk brengt een nieuw product op de markt. Het ziet eruit als een knol en een wortel. In het product zit een stof die vetopbouw in het lichaam voorkomt en dus helpt het tegen overgewicht. De tuinder heeft de plant uit China gehaald en het hier vermeerderd.



Nieuw appartementencomplex krijgt bijzondere binnentuin

Een nieuw te bouwen appartementencomplex in 's-Gravenzande krijgt een bijzondere binnentuin. De mediterrane tuin wordt 2000 vierkante meter groot. In de verwarmde, overdekte tuin komen onder andere verranda's, een bewegingsplein en speelattributen voor kinderen. Bij Fachjan in Honselersdijk wordt zaterdag een High Tea georganiseerd, waar iedereen kan komen kijken hoe de tuin eruit komt te zien.



Uitzendkrachten maken terrein schoon na Westlandse Cross

Dit weekend wordt de Westlandse Cross gehouden. Er komt heel wat bij kijken om een dergelijk evenement te organiseren. Natuurlijk moet alles opgruimd en schoongemaakt worden. Daarvoor worden uitzendkrachten ingezet. Wij spraken erover met een uitzendbureau dat de uitzendkrachten levert. En ook vanmorgen gaven we weer kaartjes weg voor de Westlandse Cross.



Zeker 16 Westlandse scholen gaan staken

De 16 katholieke WKSO-basisscholen in Westland beginnen dinsdag over een week, een uur later. De scholenkoepel geeft daarmee gehoor aan de landelijke oproep om op die dag te staken. De leraren willen onder meer naar een lagere werkdruk. Het personeelstekort groeit binnen acht jaar naar 10.000 arbeidsplaatsen, als er geen maatregelen worden genomen.



Regionieuws

Nieuwslezer Dennis van Schie brengt het laatste nieuws uit de regio.