Archief

Lyra pakt laatste strohalm; Naaldwijk blijft derdeklasser

Lyra en SSS gaan aanstaande zaterdag uitmaken welke vereniging gaat uitkomen in de tweede klasse van het amateurvoetbal. Lukt het Lyra alsnog om zich te handhaven in de tweede klasse of gaat SSS promoveren, dat zal de vraag de komende zaterdag zijn. De wedstrijd tussen Lyra en SSS zal plaatsvinden op neutraal terrein met als inzet één plaats in de tweede klasse.

Lyra-Botlek

Lyra speelde op het terrein van SVV tegen Botlek, de nummer vijf uit de derde klasse D, en won met 3-1. De Lierse ploeg had een vliegende start en na drie minuten spelen opende Coen van Mil de score. Hij reageerde attent op een schot van Bob Zwinkels die via de keeper bij hem kwam. Daarna zakte Lyra in en wist Botlek na ruim een half uur spelen de gelijkmaker te scoren. De 1-1 tussenstand werd ook de ruststand.

Na de pauze kwam Lyra wederom op voorsprong. Na ongeveer 20 minuten spelen was het wederom Van Mil die tot score kwam. Na een spannende slotfase scoorde Stef Koene de derde en beslissende treffer, waardoor Lyra won met 3-1.

SSS-Naaldwijk

Naaldwijk speelde op het terrein van Spartaan'20 tegen SSS uit Klaaswaal. Dit was de nummer vier uit de derde klasse D. De Naaldwijkse ploeg wist in de laatste vijf minuten voor de pauze twee keer tot score te komen. Rashidi Gilkes was verantwoordelijk voor de openingstreffer. Tim Kardol liet de doelman vervolgens kansloos na een slim genomen vrije trap.

Na de pauze kwam SSS halverwege de tweede helft terug in de wedstrijd en scoorde het de aansluitingstreffer. SSS zette aan voor een slotoffensief en dat resulteerde tien minuten voor tijd in de gelijkmaker. De slotfase was spannend en in de blessuretijd kwam SSS voor het eerst op voorsprong (3-2) en dit was voldoende om de winst te pakken.

Na de wedstrijd sprak verslaggever Martijn Molenaar met Chris Treling, de trainer/coach van VV Naaldwijk.



Karakteristieken:

Lyra-Botlek 3-1 (1-1)

Coen van Mil (2), Stef Koene

SSS-Naaldwijk 3-2 (0-2)

Rashidi Gilkes, Tim Kardol

Categorieen:
Naaldwijk Sport