Archief

In het OchtendMagazine: Steeds meer bierbrouwerijen, maar niet in het Westland en past homoseksualiteit in de tuinbouwcultuur?

De scouting in Den Hoorn krijgt 100.000 euro subsidie. We spraken er vanmorgen over met Dennis van der Sluis van de scouting. Ook gingen we langs bij dominee Dirk van Duijvenbode, hij zegt dat homoseksualiteit niet past bij de tuinbouwcultuur. Het aantal professionele bierbrouwerijen in Nederland is sterk toegenomen. Maar in het Westland is er nog geen één. We spraken erover met een biersommelier.

Scouting Den Hoorn krijgt subsidie voor nieuwbouw

Scouting Den Hoorn kan een subsidie van 100.000 euro tegemoet zien van de gemeente Midden-Delfland voor nieuwbouw op het sportcomplex Den Hoorn. De commissieleden van alle partijen gingen akkoord met het voorstel. De scouting moet de huidige locatie aan de Tanthofkade verlaten. Het clubgebouw staat op grond die in eigendom is van de St. Antonius & Corneliusparochie. Het kerkbestuur heeft aangegeven dat deze grond nodig is voor andere activiteiten, waaronder uitbreiding van de begraafplaats. We spraken erover met Dennis van der Sluis van de scouting.



Dirk van Duijvenbode homo en dominee in Monster

"Homoseksualiteit past niet in de tuinbouwcultuur", dat zegt Dirk van Duijvenbode. Hij is dominee in de kerk van Monster en is zelf homo. Volgens van Duijvenbode hebben Westlanders een druk leven met vaste patronen, waar niet teveel 'ingewikkeldheden' in passen. Verslaggeefster Diana de Bruijn sprak met de Monsterse dominee.



Landelijk steeds meer bierbrouwerijen, maar niet in het Westland

Het aantal bierbrouwerijen in Nederland is in tien jaar tijd verviervoudigd. Er zijn vooral veel eenmanszaken bijgekomen. Hoewel Westlanders erom bekend staan wel een biertje te lusten, kent Westland nog geen professionele bierbrouwerij. We spraken erover met biersommelier Aad Westdijk.



De tijdelijk pinbox in De Lier blijft tot na de zomer staan

De pinbox aan de Hoofdstraat in De Lier blijft tot zeker na de feestweek in augustus staan. De bedoeling was om het gebouwtje voor augustus te verhuizen naar het Oranjeplein, maar daar is achteraf toch meer tijd voor nodig. Volgens Piet Voskamp, voorzitter van het Oranjecomité in De Lier, zal de hondenuitlaatbak bij de pinbox gedurende de feestweek afgesloten zijn, omdat het evenemententerrein bij de Bleijenburgbrug anders te klein is. De bomen naast het grasveld gaan niet tegen de vlakte.



Het regionieuws

Nieuwslezer Bas Booister brengt het laatste nieuws uit de regio.



Poll

Al maanden is de bunkerploeg op zoek naar een nieuwe locatie voor hun museum. En nog steeds is er niks gevonden. Zelfs het stadsbestuur van Den Haag zocht de afgelopen jaren tevergeefs mee naar alternatieve locaties, maar geen enkele bunker in de omgeving bleek geschikt. In het Westland ligt nog een kansje. Vind je dat er het bunkermuseum naar het Westland moet komen?