Archief

In het OchtendMagazine: oud-wethouder Eitjes wil terug in politiek en toegankelijk klassiek in Fort1881

In het OchtendMagazine vertelde oud-wethouder Huub Eitjes dat hij weer terug wil in de politiek in Maassluis, de pinbox in De Lier blijft nog een tijdje staan, we blikten met een brandweerman terug op een grote oefening en Annemarie van Prooijen speelde viool.

Oud-wethouder Huub Eitjes wil weer terug in politiek Maassluis

Oud-wethouder Huub Eitjes wil de lokale politiek weer in. Hij staat op de kieslijst van Maassluis Belang. "Ik heb een leuke, goede partij gevonden waar ik mijn politieke gevoel kwijt kan", zei hij dinsdag op WOS Radio. "Het kan verkeren in het leven". Het is nog niet bekend of Eitjes op een verkiesbare plek komt te staan. De gemeenteraadsverkiezingen zijn in maart volgend jaar. "Als je mij twee jaar geleden had gevraagd, had ik gezegd: het is mooi geweest", aldus Eitjes bij de WOS. De oud-VVD-wethouder kwam in december 2014 in het nieuws na ophef over mogelijke zelfverrijking. De broer van Eitjes werkte in theater Koningshof. De vergoeding voor dat werk van Pim Eitjes werd gestort op de rekening van een bedrijf van de wethouder. Na veel kritiek stapte Huub Eitjes op.



De Lier: pinbox blijft voorlopig staan

De pinbox aan de Hoofdstraat in De Lier blijft tot zeker na de feestweek in augustus staan. De bedoeling was om het gebouwtje voor augustus te verhuizen naar het Oranjeplein, maar daar is achteraf toch meer tijd voor nodig. We namen een kijkje en spraken met de voorzitter van het Oranje Comité in De Lier, Piet Voskamp.



De Westlandse Cross komt eraan

Nog een paar dagen en dan wordt de Westlandse Cross gehouden. Zaterdagavond zullen onder andere Guus Meeuwis, Racoon en Waylon optreden op het festivalterrein bij Westlandia. Op zondag treedt onder andere Wolter Kroes op. Ook wordt de Witte Sokkenrace gehouden. We spraken erover met organisator Frank Bierkens.



Grote brandweeroefening bij Brinkman

Royal Brinkman in 's-Gravenzande was maandagavond het toneel van hulpverleners, heel veel hulpverleners. Op het terrein werd een grote brandweeroefening gehouden. Er werden zo'n 50 'slachtoffers' ingezet. Aan de oefening deden de kazernes van 's-Gravenzande en Monster mee. Aan hun de taak om de tientallen slachtoffers te ontsmetten. De RAV (Regionale Ambulance Voorziening Haaglanden) was ook aanwezig. We blikten terug met brandweerman Marco Middendorp.



Annemarie van Prooijen speelt in Fort 1881

In de maanden juni, juli, augustus en september presenteert Fort 1881 samen met violiste Annemarie van Prooijen een serie van vier toegankelijke klassieke concerten: Fortissimo1881. Annemarie was samen met Sandy Serena Lardenoye bij ons in de studio. Annemarie speelde twee nummers en Sandy vertelde over de achtergrond van de concertreeks.





Het regionieuws

Nieuwslezer Dennis van Schie brengt het laatste nieuws uit de regio.



Morgenochtend presenteert Hildo Göbel weer een nieuwe OchtendMagazine op WOS Radio, ook dan geven we weer kaartjes weg voor de Westlandse Cross.