Archief

Femke van den Berg schrijft beste profielwerkstuk van Nederland

Femke van den Berg, leerlinge van ISW Hoogeland in Naaldwijk, heeft het beste profielwerkstuk van Nederland in het profiel Economie & Maatschappij geschreven. Dinsdagmiddag maakte de Koninklijke Akademie van Wetenschappen in Amsterdam bekend dat zij de eerste plaats van de KNAW Onderwijsprijs heeft bemachtigd, goed voor een studiebeurs van 2.000 euro.

"Super bijzonder, ik had het echt niet verwacht", zei Femke op WOS Radio. "Er heeft heel veel tijd en werk ingezeten, maar op deze manier wordt dat super beloond."

Van den Berg heeft een profielwerkstuk gemaakt met als titel 'Vrouwen en topmanagement'. 'Wat is op dit moment het aandeel van vrouwen in topfuncties en wat kan er gedaan worden om dit aandeel te vergroten?', zijn de kernvragen waarop zij een antwoord zocht.

Van haar docente Michelle Franke kreeg zij een 9,2 voor het werkstuk. "Dat is al een heel mooi cijfer. Over een verhoging hebben we het nog niet gehad", grapte Femke. De docenten die de winnende leerlingen hebben begeleid krijgen een feestelijke masterclass bij de KNAW. ISW Hoogeland ontvangt daarnaast een officiƫle plaquette voor in de prijzenkast op school.

De KNAW beoordeelde dit jaar 324 profielwerkstukken van 166 verschillende scholen. De organisatie wil met deze prijs onderstrepen, dat inspirerend onderwijs de basis legt voor de ontwikkeling van de wetenschap. De KNAW Onderwijsprijs wordt mede mogelijk gemaakt door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

Categorieen:
Naaldwijk Algemeen