Archief

Homoseksuelen beroofd door jongeren uit Westland

Vijf jonge mannen en een meerderjarige hoofdverdachte worden verdacht van het beroven van tenminste drie homoseksuelen in de omgeving van Westland. Ook de jongeren zelf, komen voor het merendeel uit Westland. Dat heeft het Openbaar Ministerie bekend gemaakt.

De jongens zouden de berovingen eind vorig jaar in wisselende samenstelling gepleegd hebben. Via datingsites kwamen ze in contact met de slachtoffers, waarna ze afspraken om vervolgens de homoseksuelen te beroven onder de bedreiging van een vuurwapen. Bij een van die overvallen zou zelfs een auto meegenomen zijn.

De hoofdverdachte, een 22-jarige man, is begin december vorig jaar door de politie gearresteerd door middel van een inval in een pand aan de Verdilaan in Naaldwijk. Ook de minderjarige verdachten, onder meer uit Monster en Den Haag zijn door middel van invallen eind vorig jaar aangehouden.

Er zijn zeker drie slachtoffers gemaakt, maar het Openbaar Ministerie vermoedt dat er veel meer slachtoffers zijn omdat de aangiftebereidheid niet altijd heel groot is. Vanwege de jeugdige leeftijd is onder strenge voorwaarden besloten het voorarrest op te heffen. Begin juli staan alle zes de verdachten voor de rechter.