Archief
Fred van der Ende

Fred van der Ende

Officier van justitie doet boekje open over 'Nachtegaalstraat'

Het Openbaar Ministerie heeft in het afgelopen jaar veel werk gehad aan twee families uit de Honselse Nachtegaalstraat die elkaar al langere tijd naar het leven staan. Drugskwesties lijken de voedingsbodem van het conflict te zijn. Gebiedsofficier van Justitie Nelda Boersma gaf daarover donderdagavond een uiteenzetting in een commissievergadering van de Westlandse gemeenteraad.

Het eerste grote incident deed zich begin september voor in het recreatiegebied De Wollebrand in Honselersdijk. Daar werd iemand van de familie A. neergestoken. Twee leden van de familie K. zitten momenteel vast op verdenking daarvan en komen volgende week woensdag voor de rechter.

Twee weken na dat incident in De Wollebrand werden twee leden van de familie K. midden op de dag in hun auto van de weg gereden op de Burgemeester Elsenweg. De auto sloeg over de kop en klapte tegen een geluidsscherm; het motorblok vloog over het scherm heen. Een van de twee inzittenden raakte ernstig gewond. De aangehouden verdachte, behorend tot de familie A., staat op 19 juli terecht voor een 'poging tot doodslag'.

Diezelfde avond nog ging iemand van de familie K. verhaal halen bij de familie A. Hierbij werd met een mes gedreigd en geroepen, dat iemand van de familie A. doodgemaakt zo worden. De bedreiger is inmiddels tot een taakstraf van 60 uur veroordeeld.

In die roerige najaarsweken is er mogelijk ook nog een keer geschoten in de Nachtegaalstraat, maar de politie heeft daarvan geen bewijzen kunnen vinden. Deze oplopende strijd tussen de families geeft overlast in de buurt, aldus Boersma. De omwonenden zijn er getuige van en worden in gevaar gebracht.

Drugs

De officier van justitie merkte verder op, dat in de auto van het slachtoffer van de steekpartij in De Wollebrand cocaïne en xtc-pillen werden gevonden. En ook bij de slachtoffers van de aanrijding op de Burgemeester Elsenweg vond de politie een paar gram cocaïne. Een van de drugsbezitters is inmiddels veroordeeld tot een gevangenisstraf van acht maanden waarvan twee voorwaardelijk, met een proeftijd van twee jaar, en tevens reclasseringsbegeleiding. De twee slachtoffers uit de auto op de Elsenweg staan komende woensdag voor de rechter op grond van de Opiumwet.

Categorieen:
Honselersdijk Westland 112