Archief
Fred van der Ende

Fred van der Ende

Meijer houdt ontsluitingsweg Woerdblok in het oog

De Zand- en Waterweg in de Naaldwijkse nieuwbouwwijk Woerdblok staat nog steeds op het aandachtslijstje van wethouder Bram Meijer van de gemeente Westland. Dat bleek dinsdagavond in de beantwoording van vragen die werden gesteld door CDA-raadslid Jan van Rossum.

Een jaar geleden heeft het CDA deze 'racebaan' al eens aangekaart en Van Rossum wilde weten wat daarvan terecht is gekomen. Wethouder Meijer reageerde, dat de destijds toegezegde snelheidsmetingen meerdere keren zijn uitgevoerd. Volgens hem houdt het grootste deel van de bestuurders van motorrijtuigen zich goed tot redelijk goed aan de maximumsnelheid, "maar er zijn inderdaad ook uitschieters tot wel 80 kilometer per uur".

Kort geleden is het zebrapad ter hoogte van de Bernadetteschool verhoogd en is er ook een verkeersdrempel aangelegd. Er zal volgens Meijer nog worden bekeken of er een tweede drempel moet worden aangelegd.

Mede in verband met het gereedkomen van de ontsluiting van het Woerdblok naar de Geestweg wordt er volgens Van Rossum nu zelfs meer doorgaand hardrijdend verkeer gemeld, waarbij ook (zwaar) vrachtverkeer de weg ontdekt heeft als - al dan niet tijdelijk - doorgaande 'racebaan'.