ONDO speelt zich weer veilig in eerste klasse

ONDO heeft zich voor het tweede seizoen op rij gehandhaafd in de eerste klasse van het veldkorfbal. De 's-Gravenzandse ploeg won het beslissingsduel tegen Tilburg na verlenging.

Op het veld van korfbalverenging KCR in Ridderkerk was het een thriller van jewelste. Zowel ONDO als Tilburg ontliep elkaar niet. In de eerste helft had ONDO overwicht, maar kon het niet weglopen van het stugge en fysieke Tilburg. De ruststand was 10-8 voor de 's-Gravenzandse ploeg.

Na de pauze leek ONDO op weg naar een overwinning getuige de 16-13 voorsprong. Tilburg dacht daar anders over en in de slotfase kwam het zelfs op een 19-18 voorsprong. Dominique van den Berg scoorde de gelijkmaker, waardoor een verenging noodzakelijk was.

De verlenging duurde twee keer vijf minuten. In de eerste verlenging wist ONDO een gaatje te slaan van twee treffers: 21-19. Na de wisseling wist Tilburg weer langszij te komen. Het werden spannende laatste minuten bij een gelijke stand: 22-22. Invalster Lynn Brozius scoorde de winnende treffer voor ONDO: 23-22.

ONDO wist zich vorig seizoen op de laatste speeldag veilig te spelen en nu deed het dit dus via een beslissingswedstrijd.