Archief
Locatie ISW-aan Madeweg in Monster - foto Google Streetview

Locatie ISW-aan Madeweg in Monster - foto Google Streetview

GBW: Maak van ISW Madeweg starterswoningen

GemeenteBelang Westland vindt dat op de locatie waar in Monster nu ISW Madeweg is gevestigd geen supermarkt moet komen, maar woningen voor jongeren en starters. Dat stelt de fractie in vragen aan het college van B en W. GBW is van mening dat er gezien de leegstand in het centrum van Monster geen nieuwe winkelpanden ontwikkeld moeten worden buiten het centrum.

Het ISW wil af van de vestiging aan de Madeweg wegens het teruglopende leerlingenaantal en de leerlingen in 's-Gravenzande onderbrengen. Supermarktketen Lidl, die nu even verderop aan de Madeweg is gevestigd, heeft het oog op de schoollocatie laten vallen om daar een grotere winkel neer te zetten. Het college wil daaraan meewerken.

GBW denkt echter dat er een grotere behoefte is aan appartementen voor jongeren en starters dan aan een grote supermarkt. Daarom wordt het college gevraagd te onderzoeken of het schoolgebouw kan worden omgebouwd tot appartementen dan wel het hele perceel van 4700 m2 vol te bouwen met woningen voor jongeren/starters.

Volgens de fractie zou een supermarkt daar tot nog meer leegstand in het Monsterse centrum leiden. "Een ander argument om hier geen voorstander van te zijn, is de te verwachten verkeersdrukte die de realisatie van een grote supermarkt met zich meebrengt." GBW vraagt het college ook een inventarisatie van alle lege kantoorgebouwen in de gemeente die mogelijk tot woonruimte omgebouwd kunen worden.