Archief

"Maassluis is niet humaan voor kwetsbare ouderen"

"Maassluis is niet humaan voor een grote groep kwetsbare ouderen." Dat stelt Yvonne Boeckx, die opkomt voor ouderen uit seniorencomplex De Vliet. De ouderen moeten verhuizen vanwege het afbreken van de woningen in 2020. De gemeente heeft nieuwbouwplannen voor de locatie, waarbij elders 40 vervangende seniorenwoningen worden gebouwd, maar dat zijn er in de ogen van Boeckx veel te weinig aangezien er nu 110 appartementen zijn in De Vliet.

Ook haar moeder woont in het seniorencomplex en dat naar volle tevredenheid. Zelf is ze regelmatig aan het tuinieren met de ouderen in de naastgelegen stadstuinen. Toen Boeckx van de plannen van woningbouwcorporatie Maasdelta en de gemeente Maassluis hoorde, besloot ze in actie te komen: "De bewoners willen niet uit elkaar gehaald worden, ze willen graag bij elkaar blijven."

Boeckx hoopt dan ook, dat de plannen heroverwogen worden. Volgens haar kan De Vliet het beste gewoon worden opgeknapt of er moet een nieuwe locatie gevonden waar er ruimte is voor meer appartementen in een complex. Ouderen worden volgens haar gewoon weggepest uit de binnenstad.

Toezegging

Wethouder Keijzer zegt dat hij een inspanning gaat doen om te kijken of hij toch een complex met meer dan 40 appartementen kan laten bouwen waar de ouderen bij elkaar kunnen wonen. Maar een aantal kan hij nog niet noemen: "Dat ga ik niet doen, want dat levert alleen maar teleurstellingen op."

Frank van der Plas van Maasdelta zegt toe, dat er echt maatwerk zal worden toegepast. In plaats van een jaar, wordt er drie jaar de tijd genomen om bewoners uit te verhuizen. "We zorgen ervoor dat alle bewoners hun nieuwe woning kunnen betalen, dat het past bij de familiesituatie en dat het past bij de leeftijd."

Maar Boeckx is niet gerustgesteld door de woorden van de wethouder Wonen en de vestigingsmanager van Maasdelta. Ze is teleurgesteld, maar hoopt toch dat er meer mensen aan de overkant van het huidige gebouw kunnen gaan wonen dan de 40 waar nu over gesproken wordt.

Categorieen:
Maassluis Politiek