Archief
Facebook Bakkerij Van den Berg

Facebook Bakkerij Van den Berg

Regio gek van Feyenoord

Miljoenen Nederlanders kijken vol spanning uit naar 14.30 uur. Dan begint de beslissende voetbalwedstrijd van Feyenoord om het landskampioenschap. Ook in onze regio leven duizenden mensen mee met de club.

Zo is bij De Kuip in Rotterdam een vrachtwagen vol wc-papier uit Maassluis afgeleverd. Achter het stuur van die truck zat Gerrit Malipaard, eigenaar en oprichter van MTS Euro Products. De wagen werd opgewacht door Feyenoord-icoon John de Wolf.

Uit datzelfde Maassluis is zondagochtend een boot vol Feyenoord-supporters vetrokken, waaronder LPF-raadslid en Feyenoord-fan Dave van Koppen uit Naaldwijk. PowNed maakt op dit moment een documentaire over het Feyenoord-legioen, waaronder Van Koppen. Onlangs deed hij zijn verhaal in 'Dit was... april' van de WOS.

Tuinder Peet Zwinkels uit Kwintsheul verkoopt Feyenoord planten. In de kamerplant, een Spathiphyllum, zit een plastic voetballetje en de witte bladeren zijn in de karakteristieke rood-witte clubkleuren gespoten. De pot is zwart. De tuinder krijgt geen gedoe met merkrechten rondom Feyenoord, "want er zit geen logo in".

Dan is er nog Bakkerij Van den Berg uit Maasdijk. Zij hebben zaterdag een busje vol Feyenoord gebak bij De Kuip afgeleverd. "Tijdens de voorbeschouwing van dé kampioenswedstrijd met Kees Jansma en kornuiten héérlijk Feyenoord gebak van De Leukste Bakker van Nederland. Geniet ervan", schrijft de bakker op Facebook.

Grote schermen

Feyenoord speelt uit bij stadsgenoot Excelsior. Als Feyenoord wint, dan is het voor het eerst sinds 1999 landskampioen. Bij winst vertrekken de spelers met de schaal vanaf Woudestein naar De Kuip, waar een groot feest wordt gevierd. In dat stadion kunnen supporters de wedstrijd op grote schermen volgen. Het eventuele kampioensfeest op de Coolsingel is maandagmiddag.

Update 16.19 uur

Enorme teleurstelling en verdriet bij het legioen. Feyenoord verliest met 3-0 van Excelsior op Woudestein. Het eventuele kampioensfeest wordt een week uitgesteld.