Archief

Maassluis viert 25-jarige stedenband met Hatvan

Maassluis viert dit jaar dat de gemeente al 25 jaar een stedenband heeft met de Hongaarse stad Hatvan. Van 7 tot en met 10 juni wordt dat in Maassluis gevierd met exposities, muziek en dans, sportwedstrijden en lekker eten. Oud-wethouder David van der Houwen, die sinds een tijdje onderdeel uitmaakt van de stichting die de stedenband onderhoudt, is bezig met het schrijven van een jubileumboek.

Voor het boek is Van der Houwen onlangs naar Hatvan afgereisd. Hij sprak daar met meerdere mensen die te maken hebben (gehad) met de stedenband, zoals loco-burgemeester Andrász Sziney, die in 1992 het vriendschapsverdrag met de toenmalige burgemeester van Maassluis, Hans van Es, tekende. Ook met de huidige burgemeester is gesproken.

Het jubileumboek wordt eind september aangeboden tijdens de jubileumviering in Hatvan. Een hoofdstuk uit het boek wordt op 9 juni al als een klein boekje aangeboden als het jubileum in Maassluis uitgebreid wordt gevierd. Dat gaat over de reis van een eikenboom uit Hongarije die gebruikt zou worden voor een kunstproject in nieuwbouwwijk Het Balkon. Als gevolg van bijzondere ontwikkelingen ging de boom weer terug naar Hongarije, maar uiteindelijk eindigde deze in vier stukken bij de flats in het Van Beethovenpark.

Categorieen:
Maassluis Cultuur