Archief

Vernielingen aan speeltuin in Nachtegaalstraat

Volgens de fractie van Westland Verstandig (WV) is er nog steeds onrust in de Nachtegaalstraat in Honselersdijk. Eind april zijn er vernielingen aangericht in de speeltuin in de bewuste straat. Volgens WV zijn die vernielingen aangericht door jongeren van boven de 12 jaar die al langer voor problemen zorgen.

De partij heeft ook diverse foto's van de vernielingen gemaakt. Zo is een dertig jaar oude esdoorn flink beschadigd geraakt, is een aantal hekken vernield en is er schade aan speeltoestellen geconstateerd. De bewoners zouden er melding van hebben gemaakt bij de politie en de gemeente.

Westland Verstandig wil weten wat nu de stand van zaken is in het strafproces van de gebeurtenissen in september vorig jaar in de Wollebrand en in de Nachtegaalstraat. Ook vraagt de partij zich af welke actie wordt ondernomen na de vernielingen aan het speeltuintje.

De fractie wil ook wel weten of de gemeente aangifte gaat doen vanwege de schade die is aangericht en of er daders herkenbaar op de foto zijn gezet, zodat politie er mee aan de slag kan en er een strafproces kan volgen.