Archief
Google Streetview

Google Streetview

Onderzoek naar vervanging kademuur aan de Wip

Volgende week maandag tot en met woensdag wordt er onderzoek gedaan naar wat de beste oplossing is voor het vervangen voor de kademuur aan de Wip in Maassluis. Bij dat onderzoek worden er proefsleuven gegraven door de aannemer en wordt er gebruik gemaakt van een deskundige op het gebied van archeologie en niet-gesprongen explosieven.

Om het onderzoek te kunnen doen, wordt een werkvak langs de kademuur van de Wip en de Zuiddijk afgezet met bouwhekken en schildjes zodat er veilig gewerkt kan worden en ook de omgeving veilig blijft. De Wip en de panden erlangs blijven bereikbaar voor voetgangers en mindervaliden. Fietsers moeten een stukje lopen met de fiets aan de hand.

'Onverantwoord'

Begin februari werden de Wip en de Markt per direct afgesloten voor gemotoriseerd verkeer vanwege de slechte kwaliteit van de kademuur bij de Wip. Verdere belasting van de kademuur zou volgens het college van B en W onverantwoord zijn. Als na onderzoek duidelijk is welke oplossing het beste is voor het vervangen van de kademuur, wordt er op een informatieavond een ontwerp gepresenteerd door de gemeente.

Categorieen:
Maassluis Algemeen