Archief
foto Marcel van Vliet

foto Marcel van Vliet

Zaterdagvoetbal: Verburch kan derde periodetitel aanraken

In de Derde Klasse B stijgt de spanning voor een aantal regioploegen en dat met nog twee speelronden te gaan. Verburch heeft goede kans om volgende week een ticket voor de nacompetitie veilig te stellen. Als de Poeldijkse ploeg wint van Loosduinen en SEV laat punten liggen tegen Die Haghe dan is Verburch winnaar van de derde periodetitel.

Verburch won aan de Arckelweg de streekderby tegen Maasdijk. De bezoekers kwamen wel op een 1-0 voorsprong, maar na de pauze zette de thuisploeg de stand recht en won met 2-1. Verburch staat op plaats vier. Maasdijk staat nu op een gedeelde tiende plaats met Loosduinen, maar heeft een minder doelsaldo en staat dus op een p/d-plaats. De voorsprong op de eerste rechtstreekse degradatieplaats bedraagt maar één punt.

KMD won de titanenstrijd met kampioen Die Haghe. Op sportpark Suydervelt won de Wateringse ploeg met 1-0. Door dit resultaat houdt KMD plaatsing voor de nacompetitie in eigen hand. Volgende week kan KMD zich definitief plaatsen bij minimaal een gelijkspel in en tegen Naaldwijk. Hierbij uitgaande dat Verburch de derde periode wint. Het verschil tussen KMD en Naaldwijk bedraagt vier punten. KMD blijft tweede staan.

Naaldwijk houdt de druk op nummer twee KMD en hielp daarnaast streekgenoot Verburch in de derde periode. Naaldwijk won knap met 3-1 van SEV, dat zich in de laatste twee wedstrijden veilig moet zien te spelen. Naaldwijk staat op een vijfde plaats.

Schipluiden heeft nog één punt nodig om veilig te zijn. De ploeg uit Midden-Delfland verloor met 2-0 van nummer drie GDA. Schipluiden staat zevende en gaat volgende week op bezoek bij Maasdijk.

VELO heeft nog drie punten nodig om definitief veilig te zijn. De Wateringse ploeg verloor met 3-2 van streekgenoot MVV27. Door de nipte overwinning in Wateringen is MVV'27 veilig en kan het seizoen de komende weken nog goed afgesloten worden met twee overwinningen, maar zonder deelname aan de nacompetitie. MVV'27 blijft zesde op de ranglijst. VELO is terug te vinden op plaats negen.