Archief

In het OchtendMazine: Slachtoffer gewapende overval gooit koffie in gezicht dader

Er is meer bekend over de gewapende overval in Wateringen. In het OchtendMagazine spraken we erover. Ook hadden we onder andere aandacht een bijzonder festival in 's-Gravenzande, een winters tafereel in Maasland en Koningsdag in Schipluiden.



Winters tafereel in museum De Schilpen in Maasland

In museum De Schilpen in Maasland wordt vanmiddag een winters tafereel geopend. Er zijn speciaal voor vandaag 'ijsmoppen', dat zijn de koekjes waarvoor je speciaal naar de bakker ging en waarmee je terugkwam om te bewijzen dat je de schaatstocht naar Vlaardingen had gehaald. Verslaggeefster Diana de Bruijn nam een kijkje.



Ben je muzikaal en wil je wat bijverdienen? Kom naar het Gooi-maar-in-m'n-pet-festival'

Zaterdag 13 mei wordt in 's-Gravenzande het Gooi maar in m'n pet festival gehouden. In het hele centrum zullen muzikanten en andere artiesten optreden. Passanten kunnen iets in 'de pet' van de artiest gooien. De opbrengst is voor de artiest. Wil je komen optreden? Meld je dan aan via info@GerardFaasse.nl.



Films en vrouwen met mannenhumor in De Naald

In de meivakantie zijn er in WestlandTheater De Naald allerlei films te zien. Zaterdagavond staan er drie vrouwen op het podium met mannenhumor. Kate van Elswijk weet er alles van.



Overval Watering: slachtoffer gooit hete koffie in gezicht overvaller

Bij de gewapende overval afgelopen maandagmorgen vroeg in Wateringen, heeft het slachtoffer hete koffie in het gezicht van de dader gegooid. Daarna loste de overvaller een schot. Dat vertelde de politie dinsdagavond in Opsporing Verzocht. De overvaller griste bij de overval een tas van het slachtoffer mee. Hij vluchtte richting het Perenpad. De politie vraagt mensen in de omgeving, beelden van bewakingscamera's beschikbaar te stellen.



'Onze' Wybe verkoopt zomerkoninkjes voor Avavieren

Op Koningsdag is Wybe Epema, de co-host van het OchtendMagazine, in 's-Gravenzande. Daar zal hij aardbeien verkopen voor stichting Avavieren. De stichting gaat bungalows bouwen waar mensen met een beperking vakntie kunnen vieren. Hij staat met z'n aarbeien in de Van Geeststraat in 's-Gravenzande.



Oranje bier en oranje limoncello voor de Koning

Morgen wordt koning Willem-Alexander vijftig. Voor een bierbrouwerij uit Wassenaar aanleiding om een speciaal bier te brouwen: Willem V.O. bier. Het vorstelijke bier is oranje door sinaasappelschillen en de bijzondere hopsoort Kazbek, Maar er gebeurt meer, een Tilburgse chocolatier heeft een levensgroot borstbeeld van de koning gemaakt van liefst 7,5 kilo. Ook is er een speciale oranje limoncello gemaakt.



Koningsdag Schipluiden gered, het wordt een groot feest!

In Schipluiden kleurt het donderdag, net als in de rest van Nederland, gewoon oranje. Het voortbestaan van het Oranjefeest in het dorp hing aan een zijde draadje, omdat het vorige eenkoppige bestuur geen opvolging kon vinden. Tijdens de opheffingsvergadering meldden zich twee verontruste moeders uit Schipluiden. De Oranjevereniging is gered. De voorbereidingen voor een leuke Koningsdag zijn in volle gang.



Het regionieuws

Nieuwslezer Dennis is vrij, dus leest Hildo vanmorgen zelf het nieuws.



Poll

Er wordt weer een nieuwe Druivenprinses gezocht. Moeten we het Druivencorso weer terug laten komen?