Archief

In het OchtendMagazine: 'Adviesorgaan sociaal domein niet voor individuele gevallen' en is het Westland mooi of niet?

Vanmorgen reageerde de voorzitter van het adviesorgaan Sociaal Domein Westland op de kritiek van het Platform Gehandicapten Westland. Het adviesorgaan zou onvoldoende naar gehandicapten luisteren. Ook kwam de voorzitter van het Genootschap Oud-Westland. Hij is bang dat het Westland steeds 'lelijker' wordt, maar de voorzitter van MKB Westland is het daar totaal niet mee eens. Verder blikten we vooruit op 4 mei, waren we bij een kinderopvang die dicht moet en bij een sportieve dag bij FC 's-Gravenzande.

Sociaal Domein Westland: "wij zijn er niet voor individuele zaken"

"Het Sociaal Domein Westland is een adviesorgaan voor beleidszaken, niet voor individuele gevallen", zei voorzitter Theo Verhoeven van het adviesorgaan op WOS Radio, na kritiek van het Platform Gehandicapten. Het platform voelt zich niet gehoord door het adviesorgaan. Maar volgens Verhoeven moet het Platform met concrete klachten bij andere instanties zijn.



Is het Westland lelijk? Of juist heel mooi?

Het Genootschap Oud-Westland vindt de regio Westland 'het lelijkste industriegebied van Nederland', maar MKB Westland is het daar totaal niet mee eens. De voorzitter van de ondernemersclub, Henk Salome, vindt dat het genootschap het Westland te kort doet. Frank de Klerk, de voorzitter van het genootschap, wil dat het mooie wat Westland nog heeft, behouden blijft. Hij pleit ervoor dat er niet te dicht bij historische zaken wordt gebouwd.



Voorstelling over vluchtelingenkamp voor Joden in theater De Naald

Op donderdag 4 mei 2017 zal traditiegetrouw in WestlandTheater De Naald een theatervoorstelling in het kader van dodenherdenking plaatsvinden. De voorstelling speelt zich af in een vluchtelingenkamp in Hoek van Holland, waar in 1938 Joden werden ondergebracht. De voorstelling wordt gespeeld door Maghen Hilgersum, Niels van Heijningen en Timo Kuiper.





Vraag naar chauffeurs blijft groot, animo groeit


In Westland worden de krachten gebundeld om zo snel mogelijk meer vrachtwagenchauffeurs te krijgen. De vraag is heel groot, maar er begint ook meer animo voor het vak te ontstaan. Voor de Talentendag Transport en Logistiek die vandaag bij het opleidingscentrum van Don in Naaldwijk wordt gehouden, hebben zich al rond de honderd belangstellenden aangemeld.



Voetbal Olympics bij FC 's-Gravenzande

Het is meivakantie en dus wordt er van alles georganiseerd. Speciaal voor kinderen wordt er vandaag bij FC 's-Gravenzande een Voetbal Olympics gehouden. De kinderen maken kennis met allerlei sporten.



Slagerij Zwaard in De Lier wint internationale prijs voor lekkerste ham

Slagerij Zwaard uit De Lier heeft met zeven veschillende hammen de Europese Vakwedstrijd van de Confrèrie des Chaveliers gewonnen. Alle hammen kregen de maximale vijftig punten. Geertjan Zwaard is trots. Het is niet de eerste keer dat de Lierse slager prijzen wint.



Peuterspeelzaal Leger des Heils in Maassluis moet dicht

De peuterspeelzaal van het Leger des Heils in Maassluis is op last van de gemeente gesloten. De opvang is dicht omdat dit onder de nieuwe wet van kinderopvang valt. De organisatie werkt met vrijwilligers en kost maar vier euro per keer. Volgens de gemeente is dat oneerlijke concurrentie. Wethouder Keijzer zegt niets tegen de sluiting te kunnen doen.



Politie zoekt beelden bewakingscamera's overval Wateringen

In de nacht van zondag op maandag werd er een overval gepleegd in Wateringen. Bij die overval is een schot gelost. De overval gebeurde in de Aalbessenlaan. De politie is op zoek naar camerabeelden van bewakingscamera's uit de omgeving. Heb je beelden? Of heb je andere informatie die de politie kan helpen, bel dan de politie op 0900-8844.



Regionieuws

Nieuwslezer Bas Booister brengt het laatste nieuws uit de regio.



Poll

Het Genootschap Oud-Westland vindt het Westland het 'lelijkste industriegebied van Nederland', MKB Westland is het daar totaal niet mee eens. Wat vind jij?