Archief
Dennis van Schie

Dennis van Schie

Groenstrook moet oversteken fietsers blokkeren

Gebruikers van de provinciale weg N223 bij Westerlee komt het bekend voor: overstekende fietsers vanaf de Leeweg richting bedrijventerrein Leehove en vice versa. Levensgevaarlijk, maar het is wel de korste route. Tot deze week.

Wegwerkers hebben de afgelopen dagen een groenstrook aangelegd, zodat fietsers wel om móeten rijden. Via de kruising met de Jogchem van der Houtweg bijvoorbeeld. Maar Wim Vermeer is niet overtuigd. Hij verhuurt een huis aan de Leeweg en ziet nog dagelijks 'gewoon' fietsers oversteken.

"Nu stappen ze af en lopen over de rijbaan. Het is nu gevaarlijker dan dat het was. Er zou een hoge vangrail of hekwerk moeten komen", zegt Vermeer.

Ander probleem

Met de groenstrook is het probleem van de overstekende fietsers opgelost, maar een andere gevaarlijke situatie bestaat nog steeds. Het huis van Wim Vermeer staat namelijk precies in de rijrichting van het voorbijrazende verkeer. Er hoeft maar één vrachtwagenchauffeur niet goed te worden achter het stuur en de ravage is niet te overzien.

"Dat hekje houdt geen enkele vrachtwagen tegen. Ook de vangrail die losstaat, zal vrachtwagens niet tegenhouden", aldus Vermeer. Door de provincie Zuid-Holland is een geluidsscherm toegezegd, maar wanneer dat komt, weet niemand. Vermeer: "Men heeft april beloofd, maar welke april hebben ze helaas niet verteld".

De provincie Zuid-Holland is om een reactie gevraagd.

Categorieen:
Algemeen