Archief

GroenLinks bezorgd over toekomst Kindertelefoon

De Kindertelefoon heeft de noodklok geluid over de financiering van het 'instituut' omdat die vanaf volgend jaar niet langer vanuit de landelijke overheid geregeld wordt, maar door de 388 gemeenten. Met hen wordt een afzonderlijke afspraak gemaakt. GroenLinks Westland vindt dit een tijdrovende en kostbare weg: "Het risico bestaat dat hierdoor kwetsbare kinderen tussen wal en schip dreigen te raken."

Ook het Advies- en Klachtenbureau Jeugdzorg (AKJ) wordt gedecentraliseerd. De partij wil van nu van het Westlandse college van burgemeester en wethouders weten of ze de kindertelefoon en het AKJ belangrijke voorzieningen voor kwetsbare kinderen en hun opvoeders vindt. GroenLinks vindt dat de decentralisatie zijn doel voorbij schiet en vraagt zich af hoe het college hier naar kijkt.

De fractie vraag verder aan het college of het handhaven van een centrale financiering voor kindertelefoon en AKJ niet gewoon de beste oplossing voor iedere partij is en of de provincie niet een centrale rol in deze zaak op zich kan nemen.

Categorieen:
Westland Politiek