Archief

In het OchtendMagazine: Schot gelost in Wateringen en Platform Gehandicapten Westland wil meer aandacht

Wateringen werd vannacht opgeschrikt door een gewapende overval. We spraken met politiewoordvoerder Cor Spruijt. Het Platform Gehandicapten Westland vindt dat er onvoldoende naar het platform geluisterd wordt, we spraken erover met de voorzitter. Ook waren we bij een examenstunt en bij het feest bij de buurtpreventie.



Schot gelost bij beroving in Wateringen


Bij de beroving maandagochtend in Wateringen is geschoten. Dat meldt de politie. Een nog onbekende man probeerde een vrouw te beroven op het moment dat ze haar woning verliet. Bij die worsteling viel een schot. Het kogelgat zit in de voorruit van een personenauto op de oprit. Na de worsteling ging de man er zonder buit vandoor. De recherche onderzoekt de zaak en is op zoek naar getuigen. Verder vraagt de politie omwonenden om hun eventuele camerabeelden te checken. Mogelijk is daar iets op te zien. We spraken met politiewoordvoerder Cor Spruijt.





Voetbal: Den Hoorn nog geen kampioen


De platte kar en de bloemen stonden klaar en de speech was geschreven, want voetbalclub Den Hoorn kon zondag kampioen worden in de tweede klasse C. De ploeg had dit seizoen nog niet verloren. Maar helaas gebeurde dat zondag wel. ROAC ging er met de winst vandoor, het werd 0-2. Het feest moet dus nog een weekje uitgesteld worden.



"Adviesorgaan Sociaal Domein Westland luistert onvoldoende naar Platform Gehandicapten"

Het nieuwe advies orgaan voor het sociaal domein in Westland heeft te weinig aandacht voor gehandicapten. Dat stelt voorzitter Annemiek Koremans van het Platform Gehandicapten Westland. Sinds enige tijd is in het Westland een nieuw adviesorgaan voor het sociaal domein actief. Voordat het adviesorgaan bestond, sprak het Platform Gehandicapten rechtstreeks met beleidsmakers, maar nu kan dat niet meer. En daar worden de gehandicapten de dupe van. Het adviesorgaan zegt morgen (dinsdag) met een reactie te komen.



Feest bij de buurtpreventie

Afgelopen zaterdag werd het 20-jarig bestaan van de buurtpreventie in onze regio gevierd. Eigenlijk bestaat de buurtpreventie inmiddels 21 jaar, maar vorig jaar kon het jubileum niet gevierd worden. Zo'n 350 kwamen zaterdag op het feest af. Onder andere burgemeester Van der Tak, politie teamchef Alice Taai en Hans van der Ende spraken de aanwezigen toe. Van der Ende is één van de initiefnemers van de buurtpreventie in onze regio.



Leuke examenstunt bij ISW

Spannende tijden voor examenleerlingen, want de examens komen eraan. Afgelopen vrijdag werd op veel scholen de 'examenstunt' gehouden. Het werd een hele leuke dag bij ISW Gasthuislaan. Verslaggeefster Diana de Bruijn nam een kijkje.



Het regionieuws

Nieuwslezer Dennis van Schie brengt het laatste nieuws uit de regio.



Poll

De provincie Zuid-Holland heeft een overschot van 45 miljoen euro. Wat moet er mee gebeuren?