Archief
archieffoto Leo de Jong WOS Media

archieffoto Leo de Jong WOS Media

Zaalhandbalsters Schipluiden gedegradeerd

Schipluiden is na drie seizoenen gedegradeerd uit de hoofdklasse. De jong ploeg uit Midden-Delfland wist zich niet te handhaven via de plaatsingswedstrijden. Schipluiden verloor alle vier wedstrijden in sportcentrum Triominos in Duiven. Alleen de nummers één en twee konden zich handhaven.

Schipluiden opende het mini-toernooi tegen MBDE De Sprint. De tegenstander was direct scherp en Schipluiden liep achter de feiten aan en verloor dan ook met 18-8. De Sprint eindigde uiteindelijk als eerste.

De tweede wedstrijd ging een stuk beter aan de kant van Schipluiden. Collectief was de ploeg misschien wel beter dan het derde team van Succes Schoonmaak/VOC, maar de Amsterdamse ploeg was beter in de afronding en won met 20-17. VOC eindigde het toernooi als tweede.

Na twee verliespartijen was het al moeilijk om bij de eerste twee te komen. De volgende tegenstander was Plus Severijn/Heeten. De wedstrijd werd door de ploeg uit Midden-Delfland met 26-22 verloren.

De laatste wedstrijd van het toernooi speelde Schipluiden tegen RSC. Het was over een uit bij Schipluiden en de opponent won met 30-14.

Schipluiden speelt volgend seizoen in de eerste klasse regionaal en kan verder bouwen met de jonge ploeg, die dus dit jaar ervaring heeft opgedaan in de hoofdklasse.

Categorieen:
Midden Delfland Sport