DIOS heeft nog kleine kans in nacompetitie

DIOS heeft de tweede overwinning op rij geboekt in de nacompetitie. Olympia'89 werd in de tweede helft opzij gezet. Het derde herenteam van Quintus promoveerde naar de Tweede Divisie doordat een ander team zich terugtrok.

Eerste divisie, nacompetitie

DIOS heeft de laatste officiƫle thuiswedstrijd van het seizoen in winst omgezet. In de derde thuiswedstrijd op rij in de nacompetitie werd promovendus en winnaar van de eerste periode Olympia'89 uit Oss verslagen.

DIOS nam hierdoor revanche op de eerdere nederlaag in de nacompetitie. In Oss verloor de ploeg uit Midden-Delfland met 21-22. In de Ballonhal was de eerste helft rommelig aan beide kanten. De concentratie was niet geheel 100 procent, waardoor meer technische fouten waren te noteren dan normaal. Beide ploegen gingen met een gelijke stand de rust in: 13-13.

Na de pauze was DIOS beter bij de les en wist men elkaar beter te vinden. In de dekking en aanvallend werden de afspraken nagekomen. De thuisploeg liep langzaam weg bij de opponent uit Oss en won de wedstrijd met 29-23. In de reguliere competitie had DIOS ook in eigen hal van Olympia'89 gewonnen (28-24).

DIOS heeft vier punten achterstand op koploper Nieuwegein. Aanstaande zaterdagavond staat het treffen tussen beide ploegen op het programma. Winst voor DIOS betekent dat de nacompetitie nog niet beslist is. De winnaar van de nacompetitie speelt tegen de nummer negen van de eredivisie voor een plaats in de eredivisie.