Archief

Hennepteam: in drie maanden zestien kwekerijen opgerold

Het hennepteam van de politie binnen het district Delft, Westland en Rijswijk heeft in de afgelopen drie maanden in totaal zestien kwekerijen geruimd. Er zijn daarbij negen verdachten ter plaatse aangehouden.

De oogst omvatte 7.800 planten, 1.646 stekken, 64,7 kilo henneptoppen om te drogen en 10 kilo henneppoeder. De meeste onderzoeken met betrekking tot de geruimde hennepkwekerijen lopen nog. Meerdere aanhoudingen worden dan ook niet uitgesloten, aldus de politie.



Een berekening van het wederrechtelijk verkregen voordeel had als uitkomst dat de verdachten minimaal 1,1 miljoen euro buit zouden hebben kunnen maken bij de verkoop van de planten en de losse kilo's welke zijn aangetroffen. De hennepstekken en de poeder zijn daarbij nog buiten beschouwing gelaten.



Eén op de drie keer raak

Naast genoemde 16 hennepkwekerijen heeft het team, naar aanleiding van diverse tips, onderzoek verricht in nog eens 32 andere panden, waar men het vermoeden van had dat er een hennepkwekerij zou zitten. In deze panden werd echter niets aangetroffen.

Categorieen:
Westland 112