Archief

In het OchtendMagazine: dodelijk ongeluk in Hoek van Holland en Westlandse Cross en Team Westland werken samen

Tijdens het OchtendMagazine op WOS Radio werden we opgeschrikt door een dodelijk ongeluk op de Hoeksebaan in Hoek van Holland. Onze verslaggever was ter plekke. Ook waren we bij Velo waar badmintonners van 37 nationaliteiten meedoen aan de 'Victor Dutch International'. We brachten een bezoek aan de vijfjarige Jelle die een tattoo zette bij zijn vader en we spraken met de organisator van de Westlandse Cross. Meld je je snel aan voor vrijwilligerswerk? Dan krijg je een tompouce.

Dode bij ongeluk op Hoeksebaan

Een grote ravage donderdagochtend op de Hoeksebaan bij Hoek van Holland. Een vrachtwagen en twee personenauto's zijn daar op elkaar gebotst. Van de auto is weinig meer over en ook de vrachtwagen is flink beschadigd. Er is een dode te betreuren. Over een van de wrakken is een zeil gelegd. De Hoeksebaan is in beide richtingen afgesloten. Artsen uit de traumahelikopter zijn aanwezig, net als brandweermannen, ambulancepersoneel en politieagenten.



Vijfjarige Jelle zet tattoo bij vader in Maassluis

Een tattoo nemen, dat is tegenwoordig niet zo bijzonder meer. Maar een tattoo laten zetten door je vijfjarige zoontje is een ander verhaal. Op Tweede Paasdag nam Jelle in een tattooshop in Maassluis de tattoomachine ter hand om zijn naam en een hartje op de arm van zijn vader te zetten. De tattooshop vond de actie zo leuk dat ze er foto's van op Facebook hebben gezet. En Jelle zelf vond het duidelijk maar wat gaaf. Tatoeëerder Tim van de zaak in Maassluis zegt op Facebook dat het een 'echte prof is' en roept op om de foto's op Facebook te 'liken' en te delen.



37 nationaliteiten bij internationaal badmintontoernooi bij Velo

Bij Velo in Wateringen wordt vandaag een groot internationaal badmintontoernooi gehouden. De 'Victor Dutch International' wordt voor de achttiende keer gehouden. De Velo hal is voor het evenement compleet omgeturnd. Er zijn 200 inschrijvingen en 37 verschillende nationaliteiten.



Oude gemeentehuis in Maasland krijgt nieuw leven

Het oude gemeentehuis in Maasland staat leeg. Een aantal Maaslanders heeft allerlei plannen voor het gemeentehuis. Ze willen er een echt dorpshuis van maken, waar van alles te doen moet zijn. Er moet onder andere een dorpskamer en een restaurant in komen. Ook de muziekverenigingen moeten er een plekje krijgen. De lokale journalist Gemma van Winden-Tetteroo weet er alles van.



Westlandse Cross en Team Westland gaan samenwerken

De zondag van de Westlandse Cross zal in het teken staan van Team Westland. De organisatie van het evenement heeft een serie kaarten beschikbaar gesteld aan Team Westland. Team Westland gaat die kaartjes verkopen, de opbrengst daarvan komt geheel ten goede aan het goede doel. De organisatie van de Westlandse Cross wil tijdens het evenement een live verbinding maken met de fietsters in Frankrijk.



Meld je je als eerste aan voor vrijwilligerswerk? Dan krijg je een tompouce

Vitis Welzijn beheert een grote database met vacatures voor vrijwilligers. Elke week licht Wouter er drie toe. Hij is vandaag in een gulle bui, want bij degene die zich als eerste aanmeldt en 'WOS' zegt, gaat Wouter tompoucen thuis bezorgen.



Veel kritiek op wethouder Ouwendijk

VVD Wethouder Peter Ouwendijk heeft zijn krediet bij een groot deel van de Westlandse gemeenteraad verspeeld. Moest hij drie weken geleden het dossier 'Kust' uit handen geven, zijn optreden rondom de voorgenomen verkoop van de gemeentewerf in 's-Gravenzande leverde hem dinsdagavond een motie van wantrouwen op. De motie werd ingediend door de LPF en gesteund door Westland Verstandig.



Het regionieuws

Nieuwslezer Dennis van Schie praat je bij over het laatste nieuws uit de regio.



Poll

Maassluis krijgt een 'honey-highway'. Er is er al één in Midden-Delfland. Moet er ook één komen in Westland?