Archief

In het OchtendMagazine: Geen achtergrondmuziek op Westlandse terrassen en eigenaar kat Kenzo blij

In het OchtendMagazine spraken we vanmorgen met de eigenaar van kat Kenzo. Hij is blij en opgelucht dat zijn kat weer veilig is. Ook spraken we met de voorzitter van SC Monster. De komst van een gezamenlijk sportcomplex is een stap dichterbji.



Kat Kenzo eindelijk bevrijd, eigenaar blij!

Kat Kenzo is gered. Na een paar angstige dagen en verschillende reddingspogingen is de kat uiteindelijk zelf uit de opengebroken spouwmuur gekomen. Een deel van de gevel van het huis aan de Michiel de Ruyterstraat in Ter Heijde werd afgebroken omdat de kat hierin vast zat. Kort na middernacht zagen fotografen van Regio15 het eigenwijze diertje op de brandtrap zitten. Geschrokken door het gestommel vluchtte Kenzo weer de spouwmuur in.



"Achtergrondmuziek op terras mag niet, box voor open raam mag wel"

Volgens de politieke partij GemeenteBelang Westland is de afgelopen tijd een aantal terrashouders beboet, omdat er op het terras achtergrondmuziek werd gedraaid. Volgens fractievoorzitter Keizer is het niet toegestaan boxen op te stellen op het terras, maar is het wel toegestaan muziek te draaien uit een box die binnen, voor een open raam staat. Keizer vindt dat een vreemde situatie. Hij vindt dat achtergrondmuziek op terrassen prima moet kunnen.





Gemeenteraad steunt samenwerking SC Monster en MLTV'90

De wens van voetbalvereniging SC Monster en tennisclub MLTV'90 om samen een nieuwe complex te bouwen, krijgt de volle steun van de Westlandse gemeenteraad. Er komt geld beschikbaar om een externe begeleider in de arm te nemen om zo'n plan vorm te geven. Daarbij wordt ook nadrukkelijk aan deelname van andere Monsterse verenigingen gedacht. De voetbal- en de tennisclub zijn een half jaar geleden het gesprek met elkaar aangegaan. Een van de wensen is een vrij hoge tribune, waarbij aan de ene kant naar voetbal kan worden gekeken en aan de andere kant naar tennis.



Nieuwe lange afstandswandelingen in Midden-Delfland

Liefhebbers van lange wandelingen kunnen nu ook in het Midden-Delflandgebied hun hart ophalen. De Midden-Delfland Vereniging heeft vijftien wandelingen tussen de 20 en 30 km ontwikkeld, een primeur. Zaterdag 22 april wordt tijdens de Vockestaert-dag de nieuwe LAW-folder ingewijd.



Auto in de sloot in Naaldwijk

In het water naast de Bruidsbogerd in Naaldwijk is dinsdagmiddag rond 14.15 uur een auto terecht gekomen. De hulpdiensten zijn massaal uitgerukt. Ook de traumahelikopter is ingezet. Een automobiliste is in het water gereden bij het inparkeren, zo meldt een ooggetuige aan een verslaggever van de WOS. De bestuurster zelf is erg geschrokken en is door de hulpdiensten uit de benarde situatie gehaald. Ze is naar het ziekenhuis vervoerd. De auto is door een politiewagen met een lier op positie gehouden.



Heineken maakt kwartaalcijfers bekend: er is meer bier verkocht

Bierbrouwer Heineken heeft woensdagmorgen de kwartaalcijfers bekend gemaakt. Tegen de verwachtingen in, is er meer bier verkocht. De afzet steeg van 43,5 miljoen naar 44 miljoen hectoliters. Wij belden de lokale slijter Aad Westdijk en vroegen hem of ook in onze regio de bierafzet is gestegen.



Thomas Smith en Micha Wertheim in theater De Naald

De komende dagen is er weer van alles te doen in WestlandTheater De Naald. Vanavond en vrijdagavond doen de voorstellingen van Thomas Smith en Kirsten van Teijn mee aan het Rabo Talenten Concours. Donderdag staat onder andere Carry Tefsen op het podium, zaterdag speelt Micha Wertheim zijn voorstelling Iemand Anders.



Het regionieuws

Hildo Göbel was vanmorgen niet alleen presentator, hij las ook het regionieuws.



Poll

Horeca in het Westland mag geen boxen op het terras zetten om achtergrond muziek te draaien. Een box voor het open raam mag wel. Wat vind jij daarvan?