Archief

In het OchtendMagazine: RockArt nog dit jaar naar Den Haag? En dode bij schietpartij Wateringse Veld

In het OchtendMagazine spraken we vanmorgen met Jaap Schut van museum RockArt uit Hoek van Holland. Hij hoopt zijn museum nog dit jaar naar Den Haag te verhuizen. Ook hadden we aandacht voor de Korenmolen in 's-Gravenzande, die voorlopig niet kan draaien en we spraken met politiewoordvoerder Cor Spruijt.

Museum RockArt hoopt voor het eind van het jaar naar Den Haag te verhuizen

Het Hoekse museum RockArt hoopt voor het eind van het jaar naar Den Haag te verhuizen. Dat vertelde museumdirecteur Jaap Schut op WOS Radio. De gemeente Den Haag is enthousiast over de komst van het popmuseum. De stad zal een deel van de kosten van de verhuizing betalen. Er zijn meerdere locaties in Den Haag bekeken, maar welke wil Schut niet zeggen. Het zou gaan om locaties in de binnenstad, in Scheveningen en in de Binckhorst.



Grote hennepkwekerij ontmanteld in Maasdijk

Aan de Maasdijk, tussen de dorpskom van Maasdijk en de Oranjesluis, is op tweede paasdag een hennepkwekerij ontmanteld. De politie is daar een tuinbouwbedrijf binnengegaan na het ontvangen van een tip. Het gaat om zeker vierduizend volwassen planten. De planten stonden in koelcellen en waren daardoor onzichtbaar voor al dan niet toevallige bezoekers. Volgende week zouden ze vrijwel zeker weg zijn geweest. De inval vond maandagochtend vroeg plaats. Er werd op dat moment in het tuinbouwbedrijf gewerkt. De eigenaar zei van niets te weten.



Dode bij schietpartij in Wateringse Veld

Bij een schietpartij in de Haagse wijk Wateringse Veld is maandagavond laat een dode gevallen. Dat gebeurde in de Sylvain Poonsstraat, in de wijk die grenst aan het Westland. De precieze toedracht is nog niet bekend. Een team van 25 rechercheurs doet onderzoek. We spraken erover met politiewoordvoerder Cor Spruijt.



's-Gravenzandse Korenmolen draait voorlopig niet

Opnieuw tegenslag voor de 's-Gravenzandse korenmolen. De wieken draaien al twee maanden niet meer, omdat binnen in het wiekenhuis een en ander los kan raken. De bouten, die de vier witte roeden met elkaar verbinden, kunnen losschieten. We spraken met Fokkert Post van de stichting 's-Gravenzandse Korenmolen.



Het paasweekend: auto's beschadigd, hennepkwekerij ontmanteld en snorfietser gewond

Het paasweekend is voorbij. We blikken terug met verslaggever Fred van der Ende. In Maasdijk is een hennepkwekerij opgerold, in Poeldijk is een snorfietser gewond geraakt en in Honselersdijk en Kwintsheul zijn auto's vernield.



Het regionieuws

Nieuwslezer Bas Booister brengt het laatste nieuws uit de regio.



Poll

GroenLinks Westland vraagt zich af waarom er in Westland 'massaal' bomen worden gekapt. De partij stelt dat er volgens CBS-cijfers tot 2012 zeker een hectare bos verdwenen is en dat er ook nu nog een hele lijst aan bomen op de nominatielijst voor kappen staat. Wat vind jij daarvan?