Archief
Google Streetview

Google Streetview

Vraag om nieuw bodemonderzoek Noorddijk

De bewonerscommissie Noorddijk-Geerkade heeft B en W van Maassluis toestemming gevraagd om een nieuw bodemonderzoek uit te laten voeren bij het woningbouwproject Leyten aan de Noorddijk. De commissie vindt dat de twee onderzoeken die beschikbaar zijn, elkaar te veel tegenspreken. De kosten van een nieuw onderzoek wil de commissie voor zijn rekening nemen.

De gemeente Maassluis en ontwikkelaar Leyten zijn al sinds 1997 bezig om een aantal huizen aan de Noorddijk te plaatsen op de plek waar in het verleden ook panden hebben gestaan, zoals het roemruchte café Oporto. Tegen het plan hebben de omwonenden veel bezwaren. In 2014 kregen zij deels gelijk van de rechter die vond dat het bouwplan gedeeltelijk niet in het bestemmingsplan Binnenstad paste. In plaats van 13 worden er nu 11 woningen gebouwd.

Volgens de bewonerscommissie wordt in een rapport uit 2009 geconcludeerd dat de grond zo ernstig is vervuild dat er geen woningbouw op moet worden toegestaan. In een ander rapport uit 2016 wordt juist het tegendeel aangetoond. De commissie zet echter vraagtekens bij de uitvoering van dat laatste rapport. "Reden waarom wij dit rapport niet als contra expertise kunnen gebruiken", aldus de commissie in de brief aan B en W.

Categorieen:
Maassluis Algemeen