Archief

In het OchtendMagazine: Westland heeft z'n eigen Passion en naam nieuwe Freezia bekend

In het OchtendMagazine op WOS Radio werd vanmorgen de naam van een nieuwe Freesia onthuld. Ook spraken we over de Westland Passion die vanavond gehouden wordt en natuurlijk ontbrak Harold de Duivenman niet op deze Goede Vrijdag.

Uitslag Kom in de Kas wedstrijd; nieuwe Freesia heet 'Fuego'

Het was een flinke klus, maar Penning Freesia uit Honselersdijk heeft een naam gekozen voor een nieuwe dubbelbloemige rode freesia. Met recht een behoorlijk karwei, want niet minder dan 1.185 suggesties kwamen bij de tuinder binnen. De nieuwe freesia heet 'Fuego'. Dat is het Spaans voor vuur. Tijdens Kom in de Kas in de Bospolder konden bezoekers een suggestie doen. Twee bezoekers kwamen onafhankelijk met 'Fuego' op de proppen. Die bezoekers mogen in juni de rode freesia dopen.



Westland heeft vrijdagavond z'n eigen Passion in Poeldijk

Ruim 3 miljoen mensen keken donderdagavond naar The Passion. Westland heeft z'n eigen Passion. Vrijdagavond om 20.00 uur wordt de Westland Passion uitgevoerd door popkoor Fine Tuning. In deze uitvoering staat Petrus centraal. Er zullen nummers van Blof en Marco Borsato gezongen worden, maar ook van Evanescence en Within Temptation. De Passion Westland wordt uitgevoerd in de Bartholomeuskerk in Poeldijk.



Harold de Duivenman is een rode duif kwijt!

Elke vrijdagmorgen geeft Harold de Duivenman zijn eigenzinnige visie op de wereld in het algemeen en de duivensport in het bijzonder. Afgelopen weekend werden voor het eerst dit seizoen duiven 'gelost'. Harold baalt, want één van zijn duiven is niet terug gekomen. Hij doet een oproep uit te kijken naar de rode duif, want hij wil hem terug.



Schadeclaim voor afsluiten spoorbrug

Grote schepen kunnen niet van de buiten- naar de binnenhaven van Maassluis. Er wordt namelijk gewerkt aan de nieuwe metrolijn en daardoor is de vaarroute tien dagen afgesloten. Dat heeft grote gevolgen voor Van Nieuwpoort bouwgrondstoffen. Normaal gesproken is er op dit terrein volop bedrijvigheid, maar door die stremming bij de spoorbrug ligt alles hier stil. Dat zegt Rob Ammerlaan, de bedrijfsleider.



Schapen hoeden met Young Carma

Voor jongeren tussen 11 en 15 jaar die kanker hebben, of de ziekte hebben gehad, of op een andere manier met de ziekte te maken krijgen, organiseert Young Carma op zaterdag een leuke buitenactiviteit. Gezamenlijk gaan de jongeren de polder in, om schapen te hoeden met de herder en zijn honden. Een vriend of vriendin meenemen mag ook. Aanmelden via info@inloophuiscarma.nl.



Fado in Op Hodenpijl

Bij Op Hodenpijl in Schipluiden wordt tijdens de Paasdagen weer van alles georganiseerd. Op Eerste Paasdag staat er om 12.00 uur een klassiek concert op het programma, om 16.00 uur is er een Fado-concert. Merel Kester weet er alles van.



Het regionieuws

Nieuwslezer Dennis van Schie brengt het laatste nieuws uit de regio.



Fijne Paasdagen!