Archief

In het OchtendMagazine: Huis kopen wordt steeds lastiger en gigantisch schip vaart de haven binnen

In het OchtendMagazine op WOS Radio maakte de directeur van NVM Haaglanden de woningmarktcijfers bekend. Een woning kopen blijkt steeds lastiger. We spraken met dominee Van Leerdam over The Passion. We deden live verslag van het gigantische platform dat vanmorgen via de Maasmond de Rotterdamse haven binnen kwam varen en we zochten een bemiddelaar bij burenruzies.

Een woning kopen in het Westland wordt steeds lastiger

Het kopen van een woning in onze regio wordt steeds lastiger. Woningen worden zo snel verkocht, dat kopers er heel snel bij moeten zijn. Dat vertelde de voorzitter van NVM Haaglanden Wim Korff de Gidts vanmorgen op WOS Radio. De gemiddelde verkooptijd bedraagt nu 63 dagen tegen 128 dagen in het eerste kwartaal van 2016. In het Westland zijn in de eerste drie maanden van dit jaar 194 woningen verkocht. Dat is 6,7 procent meer dan in dezelfde periode van 2016. De prijzen zijn gestegen met gemiddeld 8,1 procent ten opzichte van een jaar geleden en met 3,7 procent in vergelijking met het laatste kwartaal van 2016. De gemiddelde transactieprijs ligt op 263.611 euro.



Ds. Van Leerdam: "The Passion is mooi, maar moet wel voldoende diepgang houden"

Vanavond wordt The Passion weer opgevoerd. In The Passion worden de laatste uren van het leven van Jezus op een moderne, muzikale wijze vertolkt. Deze keer wordt het evenement uitgevoerd in Leeuwarden. Dominee Martijn van Leerdam uit Maassluis zou het leuk vinden als The Passion naar Maassluis komt. Hij vindt het een mooi evement, maar hij vindt het wel belangrijk dat het niet te oppervlakkig wordt.



Mega platform van 32.000 ton vaart langs Hoek van Holland

Een handjevol botenliefhebbers is er donderdagochtend vroeg op uitgetrokken om de FPSO Western Isles te zien. Dat is een gigantisch platform van 32.000 ton. Het platform staat op het nieuwe afzinkbare schip Xin Guang Hua. Het reuzenplatform komt via de Maasmond de Rotterdamse haven binnen. Uiteindelijk vertrekt het ding naar scheepswerf Keppel Verolme in de Botlek. Verslaggever Fred van der Ende was erbij.



Vitis Welzijn zorgt bemiddelaar bij burenruzies en luisterend oor

Vitis Welzijn heeft een grote database met vacatures voor vrijwilligers. Deze week zoeken we naar mensen die willen bemiddelen bij burenruzies. Ook zijn er mensen nodig die als luisterend oor kunnen dienen. Voor een christelijke boekhandel wordt gezocht naar iemand die voorlichting wil geven over christelijke literatuur.



Voedselbank bang voor tekort in de zomer

De voedselbank in Westland maakt zich zorgen over de beschikbaarheid van voldoende voedselpakketten in de zomermaanden. Er kloppen steeds meer grote gezinnen aan bij de voedselbank en dat betekent extra monden om te voeden. Maar in de zomermaanden is de aanlevering van producten laag bij de voedselbank.



Lentedag bij Hoeve Bouwlust

Tweede Paasdag organiseert Hoeve Bouwlust in Midden-Delfland de traditionele Lentedag. Er worden schapen geschoren, lammetjes kunnen geknuffeld worden en kinderen kunnen in de hoogberg op zoek naar cadeautjes en boven een vuurtje stokbrood bakken.



Aad Bom uitgeluid bij scholengroep ISW

Locatiedirecteur Aad Bom van ISW Gasthuislaan-Madeweg in 's-Gravenzande heeft woensdag officieel afscheid genomen. Hij is gedurende 42 jaar actief geweest bij scholengroep ISW en haar rechtsvoorgangers. "Met zijn grote inzet en betrokkenheid heeft hij vanaf 1978 een belangrijke bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van het voortgezet onderwijs in het Westland. Als één van de pioniers heeft hij het voormalig Zandevelt College weten opbouwen en daarmee onder meer de fundering van de locatie ISW Gasthuislaan-Madeweg gelegd", aldus ISW.



Het regionieuws

Nieuwslezer Dennis van Schie brengt het laatste nieuws uit de regio.



Poll

Vanavond wordt The Passion opgevoerd. Deze keer komt het mediaspektakel uit Leeuwarden. Moeten we het evenement naar onze regio halen?