Archief
Google Earth

Google Earth

Tien maanden cel voor mishandeling met bierfles in Oostenrijk

Een 23-jarige 's-Gravenzander heeft een gevangenisstraf van 15 maanden, waarvan 5 voorwaardelijk, opgelegd gekregen wegens een 'poging tot doodslag'. Dat heeft de Haagse rechtbank woensdag bepaald. De man heeft begin vorig jaar een zware mishandeling begaan in het Oostenrijkse ski-oord Gerlos.

Op 12 januari 2016 mengde de 's-Gravenzander zich in een ruzie over een snowboard tussen twee groepen Nederlanders. Daarbij heeft hij tweemaal opzettelijk een andere Nederlander in het gezicht gestoken met een kapot geslagen bierflesje. Het slachtoffer zou niets met de ruzie te maken hebben gehad en heeft ernstig en blijvend oogletsel opgelopen.

De rechtbank oordeelde dat poging tot doodslag wettig en overtuigend bewezen is. "De gedragingen van de verdachte waren zo zeer gericht op het raken van de gezichtstreek, dat het niet anders kan zijn dan dat hij de aanmerkelijke kans op de dood van het slachtoffer willens en wetens heeft aanvaard", aldus de rechtbank.Naast de celstraf moet de dader zich laten behandelen om zijn impulsen beter te kunnen controleren, en meedoen aan een cursus 'Alcohol en Geweld' om herhaling te voorkomen. Bovendien moet hij aan het slachtoffer een schadevergoeding betalen van ruim tienduizend euro.

Categorieen:
's-Gravenzande Algemeen