Archief

In het OchtendMagazine: "Fietsenstalling Maassluis Centrum moet gecompenseerd worden"

Door de werkzaamheden aan de Hoekse Lijn loopt de uitbater van de fietsenstalling Maassluis Centrum inkomsten mis. Marcel Thomassen van de begeleidingscommissie vindt dat de uitbater gecompenseerd moet worden. In het OchtendMagazine zochten we Thomassen op. Verder spraken we met de organisatoren van een groot schoolkorfbaltoernooi en met de organisatoren van de Oldtimermeeting. Ook kwamen verontwaardigde natuurliefhebbers aan het woord.

"Uitbater fietsenstalling Maassluis Centrum moet gecompenseerd worden"

De Hoekse Lijn wordt omgebouwd tot metrolijn. Als gevolg van de werkzaamheden, maken er nu minder mensen gebruik van de fietsenstalling bij station Maassluis Centrum. Marcel Thomassen is lid van de begeleidingscommissie Hoekse Lijn Maassluis, hij vindt dat de uitbater van de stalling financieel gecompenseerd moet worden. Volgens Thomassen heeft RET-projectleider Lensink aangegeven, dat tijdens de werkzaamheden twintig procent minder mensen van de lijn gebruik maken. Of de schadevergoeding er daadwerkelijk komt, is nog niet zeker. De RET schakelt een onafhankelijk bureau in om te bepalen hoe hoog de schadevergoeding zou moeten zijn.



Oldtimersmeeting in Wateringen

Onder het motto 'back to the good times' wordt op Tweede Paasdag voor de derde keer een Oldtimersmeeting gehouden in Wateringen. Op industrieterrein Zwethove is iedereen met én zonder oldtimer van harte welkom. Er zijn allerlei oude auto's, brommers en moteren te zien.



Pieter Derks en Wëreldbänd in WestlandTheater De Naald

In WestlandTheater De Naald is de komende dagen weer van alles te beleven. Vanavond speelt Lankmoed de voorstelling Leger, morgen staat Wëreldbänd op de planken en vrijdag is het podium voor cabaretier Pieter Derks. Kate van Elswijk licht toe.



Schoolkorfbaltoernooi 2017 bij Ondo

Zo'n 600 leerlingen uit onze regio doen vandaag mee met het EY Schoolkorfbaltoernooi 2017. Het toernooi wordt georganiseerd door CKV ONDO uit 's-Gravenzande. Leerlingen van de groepen 3 tot en met 8 van verschillende basisscholen gaan vandaag de competitie aan. De winnaars treden later aan in de regionale halve finale in Barendrecht.



Wat moet er gebeuren met het Schefferkamp?

Ophef in de Westlandse politiek over het Schefferkamp aan de Hoefweg in De Lier. De gemeente wil de voormalige kazerne verkopen aan een tuinder. Maar dat is tegen het zere been van natuurliefhebbers. Op het terrein stonden vanaf de jaren '50 tot de jaren '90 militaire barakken. Daarna werd het een AZC en sinds 2003 staat het Schefferkamp leeg. Sindsdien heeft de natuur er vrij spel. Er nestelen onder meer blauwe reigers, en die zitten de bomenkap dwars. De natuurliefhebbers Ton van Schie en Aad van Uffelen vinden dat de prachtige natuur niet verloren mag gaan.



Wat zijn de trends en tradities met Pasen?

Net als Kerst, kent ook Pasen allerlei tradities. Sommigen gaan paaseieren verstoppen, anderen houden van een heerlijk uitgebreid paas ontbijt. Qua eten gaat Pasen steeds meer op de kerst lijken. Wat drinken we erbij? We vroegen het slijter Aad Westdijk.



Regionieuws

Nieuwslezer Dennis van Schie brengt het laatste nieuws uit de regio.

Poll

Op 20 april wordt er een conferentie gehouden over de Westlandse kust. Wat moet er gebeuren met de kust? Moeten er strandhuisjes komen? Moeten er meer strandtenten komen? Moeten we de kust laten?