Archief

Midden-Delflandprijs 2017 voor Pia van Oord

Pia van Oord heeft maandagavond de Midden-Delflandprijs 2017 gekregen voor haar jarenlange inzet als verdediger en versterker van de kernwaarden van het Midden-Delflandgebied. Zij kreeg de prijs, ook bekend als de 'Kievit', uitgereikt tijdens de algemene ledenvergadering van de Midden-Delfland Vereniging.

Van Oord is vanaf 2000 voorzitter van de stichting Midden-Delfland is Mensenwerk en trok mede de kar voor de cultuurhistorische inventarisatie van de polders in het gebied. "Als er bedreigingen zijn, treedt zij op en laat van zich horen. Voorheen als privépersoon en raadslid, nu in haar vele huidige functies", aldus verenigingsvoorzitter Koos Karssen, die de jury voorzat.

Van Oord was actief betrokken bij de Gebiedsvisie en de discussie over Vitale Dorpen van de gemeente. De laatste jaren coördineert zij, met anderen, de Open Monumentendagen in Midden-Delfland. Vanaf 2001 was zij redactielid van de Midden-Delfkrant, het kwartaalmagazine van de vereniging, en vanaf 2004 hoofdredacteur. Sindskort is Van Oord betrokken bij de Erfgoedtafel Trekvaarten van de provincie Zuid-Holland, die de trekvaartroutes in het gebied verder wil versterken.

De Midden-Delflandprijs is in 1997 ingesteld door het bestuur van de Midden-Delfland Vereniging. De prijs wordt eens in de twee jaar uitgereikt aan een persoon die zich heeft ingezet voor het behoud of verbetering van het gebied. De vorige winnaar was Henk Groenendaal. De jury bestond dit jaar naast Koos Karssen uit Heleen Paalvast en Frits van Ooststroom.