Archief

In het OchtendMagazine: Hoogvliet in Kwintsheul? Straat in Maassluis wint ton

In het OchtendMagazine vertelde Ton Tabben van de initiatiefgroep Werk aan de Winkel Kwintsheul dat Hoogvliet zich wil vestigen in het dorp. Er was goed nieuws voor een aantal inwoners van Maassluis, want daar viel de Postcodeloterij Buurtton van 100.000 euro. Op de Naaldwijkseweg ging een bestelbus over de kop en er kwamen boze boeren aan het woord.

"Hoogvliet wil supermarkt vestigen in Kwintsheul"

Supermarkt Hoogvliet wil een vestiging openen in het leegstaande supermarktpand in Kwintsheul. Dat vertelde Ton Tabben van de initiatiefgroep Kwintsheul Werk aan de Winkel op WOS Radio. Sinds de Albert Heijn in 2012 afbrandde, heeft het dorp geen supermarkt. Inmiddels is een groot pand gebouwd voor een supermarkt, maar dat staat leeg. Volgens Tabben heeft Hoogvliet interesse, maar er is volgens hem nog geen 'positief contact' ontstaan tussen de super en de eigenaar van het pand. Het pand is erg groot voor Kwintsheul, daarom wil Tabben dat de gemeente een financiële bijdrage gaat leveren.



'Buurtton' Postcodeloterij valt in Maassluis

Een grote verrassing voor de deelnemers van de Postcode Loterij met postcode 3144 LG. In de maarttrekking is op deze postcode de buurtton van 100.000 euro gevallen. De 21 deelnemers in de Peter van Anrooylaan in Maassluis krijgen elk een deel van het bedrag. Hoeveel geld de deelnemers krijgen, is afhankelijk van het aantal loten. Niet voor iedereen is het goed nieuws, want niet iedereen in de straat doet mee met de loterij.



Bestelbus over de kop op Naaldwijkseweg

Op de Naaldwijkseweg in 's-Gravenzande heeft dinsdagochtend rond 5.30 uur een zware botsing plaatsgevonden. Terwijl twee auto's stonden te wachten op het rode verkeerslicht, klapte een bestelbus achterop de achterste auto. De bestelbus schoot over de auto heen en raakte daarbij ook het voorste voertuig. De bus eindigde uiteindelijk op zijn kant. Het is niet bekend of er gewonden zijn gevallen bij het ongeluk. De Naaldwijkseweg is tussen de Woutersweg en het kruispunt naar Heenweg in beide richtingen afgesloten. Ook het openbaar vervoer moet omrijden.



Het Eurovisiesongfestival komt eraan!

Het Eurovisiesongfestival komt er weer aan en dus schuift songfestivalkenner Maxim van Ooijen weer aan in de radiostudio. Wat verwacht hij van de Nederlandse inzending?



Boeren protesteren tegen boetes Gaagweg en Rijksstraatweg

De boeren die gebruik maken van de Gaagweg en Rijkstraatweg in Schipluiden proberen de gemeente Midden-Delfland onder druk te zetten om iets te doen tegen de hoge boetes, die momenteel worden uitgedeeld. Veel melkwagens mogen niet meer over de weg rijden, omdat ze er te zwaar voor zijn.



"Goede samenwerking politie en buurtpreventie"

De samenwerking tussen de politie en de buurtpreventie werpt zijn vruchten af. Dat zegt politiewoordvoerder Cor Spruijt. In het WOS TV-programma Veilig Westland gaat Spruijt er uitgebreid op in. Ook zijn er in het programma tips over hoe je zakkenrollerij kunt voorkomen. Cor Spruijt blikt vooruit op het programma.



Wereld Parkinson Dag info ochtend in Naaldwijk

Vandaag is het Wereld Parkinson Dag. Een dag waarop wereldwijd aandacht gevraagd wordt voor de ziekte van Parkinson en voor Parkinsonismen. Op dinsdag 11 april is speciaal voor mensen met Parkinson en voor de partner, kinderen, familieleden en geïnteresseerden een informatiemarkt georganiseerd bij Peters Behandel Praktijk in Naaldwijk. Verslaggeefster Diana de Bruijn ging kijken.



Het regionieuws

Nieuwslezer Jim Gardien brengt het laatste nieuws uit de regio.



Poll

"Tijd voor meer boerenverstand in Den Haag. Wij willen een minister voor Voedsel en Landschap." Met die boodschap gaan boeren en tuinders dinsdag naar het Binnenhof in Den Haag. Dan wordt een pakket overhandigt aan de toekomstige regering met ruim driehonderd brieven die dit pleidooi ondersteunen. Wat vind jij, moet er een aparte minister van Voedsel en Landschap komen?