Archief

Boeren en tuinders willen minister voor Voedsel en Landschap

"Tijd voor meer boerenverstand in Den Haag. Wij willen een minister voor Voedsel en Landschap." Met die boodschap gaan boeren en tuinders dinsdag naar het Binnenhof in Den Haag. Dan wordt een pakket overhandigd aan de toekomstige regering met ruim driehonderd brieven die dit pleidooi ondersteunen.

De Land- en Tuinbouw Organisatie (LTO) Nederland heeft afgelopen twee weken boeren en tuinders opgeroepen om een 'aanbevelingsbrief' voor een minister van Voedsel en Landschap te schrijven. "Voedsel, gezondheid, landschap, leefbaarheid en economie raakt ons allemaal. Boeren en tuinders dragen daar dagelijks aan bij. Daarom vind ik dat er een minister van Voedsel en Landschap moet komen", motiveert bestuurslid Wessel van Olst zijn oproep.

LTO Nederland pleit al enige tijd voor de terugkeer van een eigen ministerie van Voedsel en Landschap. "Een goede koppeling tussen onderzoek, praktijk en beleid ontbreekt. Daarom willen wij een ministerie waarin dit weer samen wordt gebracht. De actie van onze leden laat zien dat hier ook op het boerenerf dringend behoefte aan is", aldus Marc Calon, voorzitter LTO Nederland.

Categorieen:
Algemeen