Archief

In het OchtendMagazine: Waarom wordt er minder geflitst op de Monsterseweg en 'te weinig scholen in nieuwbouwwijken'

In het OchtendMagazine onderzochten we vanmorgen waarom er minder geflitst wordt op de Monsterseweg. Ook spraken we met Ulbe Spaans van GroenLinks Westland. Hij wil dat er in nieuwbouwwijken scholen komen. Verder blikten we terug op het spannende sportweekend.



Hoe komt het dat er minder geflitst wordt op de Monsterseweg?


De flitspaal aan de Monsterseweg in 's-Gravenzande flitst iedere 28 minuten, goed voor 18.616 boetes. In 2015 flitste deze veel vaker, toen gingen namelijk 33.000 automobilisten op de bon. Wij belden met het bedrijf dat vlak naast de flitspaal is gevestigd en vroegen waar de afname aan te wijten is.

De meest flitsende flitspaal van onze regio staat op de kruising Wippolderlaan-Veilingroute in Wateringen. De paal controleert verkeer richting de A4 op snelheid en rood licht. Elke tien minuten flitst de paal, goed voor 54.987 boetes in 2016.



Sport: Jeff Vermeulen wint Omloop van de Glazen Stad, dames Quintus uitgeschakeld in Zagreb

Het was een spannend sportweekend. Wielrenner Jeff Vermeulen heeft zondagmiddag de Omloop van de Glazen Stad gewonnen. Honselersdijker Sjoerd Kouwenhoven werd vierde.

De handbalsters van Virto/Quintus hebben de finale van de Challenge Cup niet weten te bereiken. Na een goede eerste halve finale-wedstrijd (23-24 verlies) volgde een grote nederlaag in de return. HC Lokomotiva Zagreb won met 27-16. Ondanks dit verlies kan de Heulse ploeg terugkijken op een geslaagd Europees avontuur. Sportverslaggever Stefan van Eijk praat ons bij.



Komen er voldoende scholen in nieuwbouwwijken?

De VVD en GroenLinks in Westland maken zich zorgen over scholen in nieuwbouwwijken. Volgens de partijen dreigt er in een aantal nieuwbouwwijken geen school te komen. Kinderen moeten daardoor ver fietsen. De partijen pleiten voor scholen in grote nieuwbouwwijken.



Na 70 jaar reünie Prinses Ireneschool in De Lier

Afgelopen vrijdag werd er een reünie gehouden voor een aantal oud-leerlingen van de Prinses Ireneschool in De Lier. De leerlingen hadden zeventig jaar geleden bij elkaar in de klas gezeten. Ze waren destijds 6 of 7 jaar oud. Het werd een bijzondere ontmoeting. Ze maakten een vaartocht van De Lier naar de Beeldentuin in Schipluiden en daarna gingen ze in een dubbeldekker terug naar De Lier. Diana de Bruijn was erbij.



Het regionieuws

Nieuwslezer Dennis van Schie brengt het laatste nieuws uit de regio.



Poll

In Nederland wordt elke 7 seconden een automobilist geflitst. Dat blijkt uit cijfers die RTL Nieuws heeft opgevraagd. Ook in onze regio wordt er veel geflitst. Wat vind jij daarvan?