Archief

Blauwe reiger zit bomenkap bij Schefferkamp dwars

Een kolonie blauwe reigers in de bomen bij het Schefferkamp in De Lier houdt de politiek in Westland bezig. De bomen moeten worden gekapt om het gebied geschikt te maken voor tuinbouw.

De gemeente is bezig om de bestemming van de locatie te wijzigen van 'maatschappelijk'in 'agrarisch-glastuinbouw'. In het wijzigingplan wordt aangegeven dat de gronden, waarop in het verleden een kazerne en een asielopvang waren gevestigd, 'maatschappelijk' niet meer noodzakelijk zijn. Omdat het ligt in het duurzame glastuinbouwgebied is het logisch om er tuinbouwgrond van de maken. Er zou een tuinbouwwbedrijf van ca 5 hectare kunnen komen.

GroenLinks wil nu weten of er een ontheffing op de flora- en faunawet is aangevraagd, nu duidelijk is dat er een reigerkolonie zit. Ook wil de fractie weten wat de meest actuele plannen zijn rond de eventuele verkoop, waarbij overigens ook Staatbosbeheer betrokken is als eigenaar van een deel van de locatie.

Westland Verstandig wil weten of het college bereid is actie te ondernemen om de strook bomen te handhaven. Ook wil die fractie weten hoe de gemeente gaat reageren op een door Delfland ingediende zienswijze. Het hoogheemraadschap maakt zich zorgen over de waterafvoer als de locatie wordt bebouwd. Als de bestemming verandert, dan moeten er 'watercompenserende maaatregelen' worden genomen, meent Delfland.

Categorieen:
De Lier Westland Politiek