Archief

Zondagvoetbal: VELO verliest dure punten

VELO heeft in de strijd om plaatsing voor de nacompetitie een dure nederlaag geleden. Den Hoorn speelde gelijk zonder dat het schade opleverde in de strijd om het kampioenschap. Westlandia won nipt en houdt druk op De Dijk.

Derde divisie B

Lang leek het erop dat Westlandia in zou gaan lopen op koploper De Dijk, echter de Amsterdamse ploeg ontsnapte op het nippertje aan puntverlies tegen Jong Achilles'29. De Dijk won na een 3-1 achterstand met 5-3. Westlandia deed wat het moest doen en zette tegenstander Jong FC Den Bosch op zij Het ging wel moeizaam. Remon van Bochoven werd de matchwinner. Westlandia blijft tweede met een achterstand van zeven punten op De Dijk. Er zijn nog vijf speelronden te gaan.

Eerste klasse B

Voor de tweede keer op rij leed VELO duur puntverlies in de strijd om een plaats in de nacompetitie. Aan de Noordweg kwam Olympia op bezoek en de ploeg uit Gouda won met 3-1. Doordat Poortugaal blijft presteren in de derde periode en de voorsprong op VELO gegroeid is tot vier punten. Op de ranglijst heeft FC Boshuizen één punt meer dan VELO. De Wateringers zullen derde moeten eindigen om nacompetitie te kunnen spelen. VELO staat nu vierde.

Tweede klasse C

Voor de achtste keer heeft Den Hoorn een gelijkspel behaald. Het was de tweede puntendeling in een thuiswedstrijd. TOGB hield Den Hoorn als eerste tegenstander voor het eerst dit van score af. In Den Hoorn eindigde het treffen in 0-0. Doordat nummer twee RVC'33 ook gelijkspeelde blijft het verschil tussen beide ploegen tien punten. RVC'33 haalt volgend weekend in tegen TOGB. Mocht RVC'33 volgende week en de week er na puntverlies lijden, kan het zijn dat Den Hoorn het kampioenschap kan vieren in de thuiswedstrijd tegen ROAC.

Karakteristieken:



Westlandia - Jong FC Den Bosch 1-0 (0-0)


Remon van Bochoven

Velo - Olympia 1-3 (0-1)

Benjamin el Amrani

Den Hoorn - TOGB 0-0 (0-0)

Categorieen:
Sport