foto Robert van Leeuwen

Dames Quintus klaar in Europa

De handbalsters van Virto/Quintus hebben de finale van de Challenge Cup niet weten te bereiken. Na een goede eerste halve finale-wedstrijd (23-24 verlies) volgde een grote nederlaag in de return. HC Lokomotiva Zagreb won met 27-16. Ondanks dit verlies kan de Heulse ploeg terugkijken op een geslaagd Europees avontuur.

De Kroatische club had een flitsende opening en dat achtervolgde Quintus gedurende de gehele wedstrijd. Binnen vijf minuten was de stand 4-1 voor Lokomotiva. Een tiental minuten later was de stand 9-2. Langzaam kwam Quintus in de wedstrijd en wist het ook tot score te komen. De ruststand was 12-8 in Kroatisch voordeel.

Na de pauze startte Lokomotiva wederom flitsend en wist het vier keer op rij te scoren (16-8). De achterstand van Quintus liep langzaam op en na ruim 47 minuten spelen was de stand 22-14 mede dankzij harder spel van de thuisploeg en goed keeperswerk. Uiteindelijk won HC Lokomotiva Zagreb de wedstrijd met 27-16.

Doelpuntenmaker: Cynthia Grift (4), Daisy Hage (4), Lois Strik (3), Dorien van Wissen (2), Britt van Steekelenburg (1), Lisa Warmerdam (1), Iva van der Linden (1).

Mocht Quintus volgend seizoen Europacup gaan spelen dan kunnen na de eerste twee wedstrijden Daisy Hage, Cynthia Grift en Anouk Zwinkels (als ze nog meespelen) de meeste Europese duels voor Quintus achter hun naam krijgen. Op dit moment is dat Peggy Viergever met 23 duels. De huidige drie speelsters staan op nu op 22 wedstrijden.

Voor Quintus rest alleen nog het bereiken van de finale om de Nederlandse beker. Op donderdag 11 mei is in Dalfsen regerend landskampioen Sercodak/Dalfsen de tegenstander. In de competitie lijkt het halen van de finale ver weg. De achterstand op Dalfsen is vijf punten met één wedstrijd minder gespeeld te hebben.