Archief

In het OchtendMagazine: 15.000 oliebollen bakken in april en boer emotioneel na ontruiming boerderij

In het OchtendMagazine op WOS Radio waren we vanmorgen bij scouting Karel Doorman, waar 15.000 oliebollen werden gebakken. Ook waren we bij een emotionele boer, die afscheid moest nemen van zijn koeien. Natuurlijk gaf Harold de Duivenman deze vrijdagmorgen weer zijn visie op de wereld.



Scouts bakken 15.000 oliebollen


Het is nog lang geen 31 december, maar toch zijn de scouts van scoutingvereniging Karel Doorman in Maassluis druk met het bakken van oliebollen. Ze doen dat om geld in te zamelen voor hun nieuwe clubhuis. Verslaggeefster Diana de Bruijn nam een kijkje bij de oliebollenbakkers. Ook in april smaken de oliebollen heerlijk!



Veehouderij ontruimd, koeien naar de slacht, boer emotioneel

De 68-jarige boer Jaap van Staalduinen uit Maasland had een zware dag. Donderdagochtend werd het grootste deel van zijn koeien afgevoerd. Dit is het gevolg van de fosfaatwetgeving. Hij heeft juist zijn koeien weggedaan om andere bedrijven in Midden-Delfland te helpen. Nog een stuk of tien koeien zijn in de stal aan de Kwakelweg overgebleven. Van Staalduinen nam emotioneel afscheid van zijn koeien.



Harold de Duivenman: "Duiven schijten niet buiten"

Elke vrijdag geeft Harold de Duivenman op WOS Radio zijn visie op de duivensport en de rest van de wereld. Er wordt teveel mest geproduceerd en dus heeft een boer uit Maasland besloten zijn koeien weg te doen. Hoe is dat in de duivensport? Produceren de duiven ook teveel mest? Harold de Duivenman weet het antwoord.



Het wordt weer een spannend sportweekend!

Komend weekend wordt er weer volop gesport in de regio. Er wordt gevoetbald en de Omloop van de Glazen Stad staat op het programma. Sportverslaggever Stefan van Eijk blikt vooruit. Natuurlijk kan je de regiosport komend weekend live volgen op WOS Radio.



Gezond leven? Marjolein van Dop geeft tips

In januari nemen velen zich voor om dit jaar gezond te gaan leven. Hoe staat het met die voornemens? Om je te helpen geeft lijfstijldiëtiste Marjolein van Dop tips hoe je gezond kunt leven. Vandaag heeft ze het over vlees.



Triasboring gaat zo goed als zeker door

De veelbesproken Triasboring in Westland gaat zo goed als zeker door. De komende drie weken wordt de financiering afgerond. Bij een Triasboring gaat men op zoek naar warm water op vier kilometer diepte. Dat is uniek voor Nederlandse begrippen, want normaal gesproken wordt tot drie kilometer geboord. De boorinstallatie komt aan de Lange Broekweg in Naaldwijk te staan, zegt wethouder Theo Duivesteijn.



Meditatieconcert in Schipluiden

In het kerkje van Op Hodenpijl in Schipluiden wordt komende zondag een meditatieconcert gehouden. Tijdens het concert komen veel Beatles liedjes aan bod. Het concert begint zondagmiddag om 15.00 uur.



Het regionieuws

Nieuwslezer Dennis van Schie brengt het laatste nieuws uit de regio.



Morgen is het zaterdag en dus hoor je Leo Bouma vanaf 7.00 uur op WOS Radio. Maandagmorgen is Hildo Göbel er weer met een nieuw OchtendMagazine. Fijn weekend!