Archief

Controles op vrachtverkeer op Kruisbroekweg

In de komende weken zal gericht worden gecontroleerd op naleving van het verbod op doorgaand vrachtverkeer op de Kruisbroekweg in Naaldwijk. Dat kondigde burgemeester Van der Tak donderdagavond aan in reactie op vragen van Westland Verstandig. Het verbod geldt sinds begin februari dit jaar.

Volgens fractievoorzitter Peter Duijsens ging het aanvankelijk goed met de naleving, maar wordt er nu toch weer door doorgaand vrachtverkeer gebruik gemaakt van de Kruisbroekweg. Naar zijn opvatting zou handhaving niet zo moeilijk moeten zijn vanwege de nabijheid van het politiebureau.



De burgemeester hield de commissieleden voor, dat er weliswaar vaak politievoertuigen op genoemde route te vinden zijn, maar dat deze dan meestal onderweg zijn naar belangrijker zaken. Bovendien kan een vrachtwagen ook horen bij het zogeheten bestemmingsverkeer, want er zijn een stuk of vijf zijwegen op de bewuste route.

De binnenkort te houden controles zullen bestaan uit steekproeven, aldus Van der Tak. Tevens zullen de bij de start aanwezige grote digitale informatieborden af en toe aan weerskanten van het traject te vinden zijn.

'Heel stuk rustiger'

Fractievoorzitters Piet Vreugdenhil (CDA) en Dave van der Meer (LPF), die beiden op hoorafstand van de voor doorgaand vrachtverkeer verboden route wonen, vinden dat het een heel stuk rustiger geworden is.

Dat het inrijverbod nog bij heel wat chauffeurs moet 'landen', kan Vreugdenhil vanaf zijn dagelijkse werkplek observeren. Op de rotonde bij het politiebureau rijden veel vrachtrijders een rondje, als zij het verbodsbord zien staan.