Archief

In het OchtendMagazine: Westland krijgt eigen Night of the Proms en agrariërs in Midden-Delfland boos

In het OchtendMagazine op WOS Radio hadden we vanmorgen aandacht voor een uniek project: er komt een Westlandse versie van de Night of the Proms. Ook spraken we met een verbaasde Elly de Jong van de PvdA in Midden-Delfland. Ze is verbaasd over het bericht dat de meubels uit het oude gemeentehuis van Maasland zaterdag gratis weggegeven worden. Ook waren we bij een boze boer in Midden-Delfland.

Westland krijgt eigen Night of the Proms

Het Westland krijgt binnenkort zijn eigen versie van de Night of the Proms. Op zaterdagavond 27 mei organiseert het Westlands Mannenkoor een concert waarbij klassiek en pop elkaar ontmoeten. Onder andere de Clarks zullen optreden. Het wordt een unieke, moderne avond. Tijdens het concert blijft de bar de hele avond open en naast zitplaatsen, zijn er ook staanplaatsen. De opbrengst van het concert, dat de naam Night of the Promise heeft gekregen, gaat naar Team Westland.



"Gratis meubels af te halen in oude gemeentehuis Maasland", politiek verbaasd

Drie oppositiepartijen in Midden-Delfland zijn verontwaardigd over de gang van zaken rond het Oude Gemeentehuis in Maasland. De sloten van het gebouw zijn onverwacht vervangen en zaterdag kan men gratis meubels uit het pand afhalen. Maar in het pand staan nog spullen van verenigingen. Volgens de PvdA, VVD, en Fractie Snethlage is er sprake van miscommunicatie. Elly de Jong (PvdA) is erg verbaasd over de gang van zaken.



Boze boeren langs Rijksstraatweg voeren actie

Meerdere boeren, loonwerkers en andere agrariërs in Midden-Delfland die hun bedrijf aan de Rijksstraatweg (N468) hebben, gaan actie voeren. Zij doen dit, omdat ze slecht bereikbaar zijn met zware vrachtwagens die nodig zijn voor onder andere melktransport. Deze zijn te zwaar voor de in slechte staat verkerende weg. De lokale journalist Gemma van Winden-Tetteroo legt uit wat er aan de hand is en verslaggever Diana de Bruijn ging op bezoek bij één van de boeren.





Opbrengst WK Kassiebouw binnenkort naar Congo

In een enorme hal in Maasdijk staat de opbrengst van de laatste editie WK Kassiebouw 2016. Alle spullen gaan per container naar Congo. De container zal daar blijven en dienst doen als laboratorium. Op het dak worden zonnepanelen geplaatst. De stroom wordt opgevangen door enorme accu's. De container zal bemand worden door een artsen-echtpaar.



Hobbykok en formulierenhulp gezocht

In onze regio is er van alles te doen voor vrijwilligers. Vitis Welzijn heeft een grote database met vacatures voor vrijwilligers. Elke week zetten we er drie in de schijnwerpers. Deze week zoeken we naar een hobbykok, iemand de wil helpen bij het invullen van formulieren en iemand voor de PR van de Honselse feestweek.



Het regionieuws

Nieuwslezer Dennis van Schie brengt het laatste nieuws uit de regio.



Morgenochtend om 7.00 uur presenteert Hildo Göbel weer een nieuw OchtendMagazine op WOS Radio.