Archief

Gemeenteraad niet gerust op verkoop werf 's-Gravenzande

In de gemeenteraad van Westland bestaan nog heel wat vraagtekens bij de voorgenomen verkoop van de gemeentewerf in 's-Gravenzande aan buurman Boal. Binnen de raad wordt vreemd aangekeken tegen een prijs van circa 220 euro per vierkante meter, te meer daar de gemeente het perceel aan de Fultonstraat tevens bouwrijp wil opleveren.

Normaal gesproken geldt als minimale prijs een bedrag van 250 euro per vierkante meter. Fractievoorzitter Remmert Keizer (GBW) vroeg om een opgesteld taxatierapport. Hij had informatie opgehaald omtrent recente verkopen van complexen in de omgeving. Daarbij zou het zijn gegaan om gemiddeld 390 euro per vierkante meter. "En dan ook nog eens exclusief het bouwrijp maken van de grond", voegde hij er vol onbegrip aan toe.

Ook woordvoerders van andere fracties verbaasden zich over de in hun ogen lage grondprijs en zijn bang voor hoge kosten voor de onder meer noodzakelijke bodemsanering. Dwars over de gemeentewerf liep vroeger een zogeheten tankval uit de Tweede Wereldoorlog. "Je weet van tevoren niet, wat je daar aantreft, erkende wethouder Ouwendijk.

Maatregelen

Voor het overige is de gemeenteraad in meerderheid wel genegen akkoord te gaan met verkoop van de 's-Gravenzandse gemeentewerf, mits de beloofde maatregelen allemaal zijn uitgevoerd vóór de overdracht aan Boal. Die maatregelen betreffen uitbreiding van de openingstijden van de afvalstations in Naaldwijk en Monster (vooral ook op de zaterdagmiddag), een verbetering van de mogelijkheden om groot afval thuis te laten ophalen en een ingrijpende verbetering van de verkeersveiligheid bij de werf in Naaldwijk.

Wethouder Meijer wil alles op alles zetten om al die maatregelen vóór 1 oktober a.s. uitgevoerd te krijgen. Tal van fractiewoordvoerders lieten woensdagavond in een commissievergadering blijken, dat zij dit een zeer ambitieus voornemen vinden. Via een motie heeft de gemeenteraad onlangs al geëist, dat de overdracht van het complex pas mag plaatsvinden op het moment dat alles is uitgevoerd.

Het is de bedoeling dat de gemeenteraad op 18 april knopen doorhakt over eventuele verkoop van de werf.