Archief

In het OchtendMagazine: Paul de Leeuw komt naar De Naald en Westlandse afsluiting Westlandse Cross

In het OchtendMagazine op WOS Radio brachten we vanmorgen twee primeurs. Kate van Elswijk maakte een aantal artiesten bekend, die in het nieuwe seizoen naar WestlandTheater de Naald komt en Frank Bierkens maakte bekend welke artiesten de Westlandse Cross gaan afsluiten. Ook waren we bij de opening van een duurzaam schoolplein en blikten we vooruit op een schoonmaakactie op het strand.

Paul de Leeuw, Sjaak Bral en Lenette van Dongen volgend seizoen in De Naald

Paul de Leeuw komt volgend seizoen naar WestlandTheater De Naald. Hij speelt in het toneelstuk Moeders en Zonen. Ook Lenette van Dongen en Sjaak Bral zullen in het nieuwe seizoen naar Naaldwijk komen. Bij veel artiesten is het Westlandse theater erg geliefd, zo ook bij Youp van 't Hek. Maar hij komt komend seizoen niet.



Wethouder Evers opent duurzaam schoolplein in Maassluis

Basisschool De Groene Hoek in Maassluis heeft een nieuw schoolplein. Het zogenaamde groen-blauw schoolplein is woensdagmorgen officieel geopend door wethouder Evers. Het schoolplein is groen, omdat er veel ruimte is voor natuur. Het is blauw, omdat er minder tegels zijn gebruikt, zodat regenwater op een natuurlijke wijze in de bodem kan worden opgenomen.





Opschoonactie op het strand

Het strand van Hoek van Holland en Westland wordt donderdag en vrijdag door een groep mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt schoongemaakt. De actie is een idee van Stichting Juttersgeluk. "Het strand plasticvrij maken is zinvol", zegt de stichting. Donderdag wordt de groep strandjutters tussen 13.30 en 15.30 uur in paviljoen Globetrotter ontvangen door Peter Stok, lid van de Hoekse gebiedscommissie. Vrijdag komt de groep langs Westland, waar wethouder Peter Ouwendijk ze zal ontvangen in paviljoen Moments Beach in Ter Heijde. Dat is tussen 10.00 en 12.00 uur.





De Westlandse DJ's sluiten Westlandse Cross af

Nadat de organisatie al bekend maakte dat Guus Meeuwis, Waylon, De Jeugd van Tegenwoordig en Racoon naar het Westland komen, weten we nu ook wie de Westlandse Cross op zaterdagavond 17 juni gaan afsluiten: de uit het Westland afkomstige DJ's Luca Perra en Asonn sluiten het festival af. Op zondag wordt een Westlanddag gehouden, waarbij ook aandacht is voor Team Westland.



Bijna de helft van alle aardwarmteprojecten in Nederland zit in onze regio

Bijna de helft van alle aardwarmteprojecten in Nederland zit in het kassengebied in onze regio. Vooral het Westland spant de kroon. De tuinders gebruiken de warmte steeds vaker om hun kassen op temperatuur te brengen. Bij aardwarmte wordt met een buis warm water diep uit de grond opgepompt. Dat wordt gebruikt. Het afgekoelde wordt weer teruggepompt.



Binnenkort weer dag en nacht pinnen in De Lier

Vanaf volgende week kun je in De Lier weer 24 uur per dag, 7 dagen in de week terecht om geld te pinnen. Dinsdagochtend is tegenover partycentrum 't Centrum een pinbox neergezet. Het pinnen in De Lier zorgde de afgelopen maanden voor flink wat discussie. De Rabobank sloot in januari de twee geldautomaten bij het Oranjeplein, omdat het aanliggende pand is verhuurd. Sindsdien zit het dorp zonder pinautomaat die dag en nacht open is. Iedereen in het dorp lijkt er wel een mening over te hebben.



Nieuwe trend: ijs met alcohol

Vooral vroeger waren ze razand populair: ijsjes die je zelf in moest vriezen. Er zijn nu dergelijke ijsjes te koop met alcohol erin. De 'invriescocktails' worden volgens slijter Aad Westdijk de komende zomer een grote trend. Maar pas wel op als je je kinderen zelf een ijsje uit de diepvries laat pakken.



Regionieuws

Nieuwslezer Dennis van Schie brengt het laatste nieuws uit de regio.



Poll

Inwoners van Westland, Midden-Delfland en Maassluis kunnen bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 niet op de PVV stemmen. De partij scoorde hier relatief goed tijdens de landelijke verkiezingen, maar deelname aan lokale verkiezingen is dus nog een stap te ver. Vind jij dat de partij mee zou moeten doen in onze regio?