Archief
Dennis van Schie

Dennis van Schie

Zilveren erepenning voor tuinbouwvoorman Jos van der Knaap

Jos van der Knaap uit Schipluiden heeft dinsdag de zilveren erepenning van de gemeente Westland ontvangen uit handen van wethouder Bram Meijer. Deze onderscheiding werd hem uitgereikt tijdens zijn afscheid als voorzitter van LTO Glaskracht Westland.

Van der Knaap was gedurende meer dan veertig jaar nauw betrokken bij organisaties in de Westlandse glastuinbouw. Dat begon in de jaren zeventig bij de tuinbouwjongeren. Vervolgens zette hij zich in voor de Land- en Tuinbouwbond, wat later de WLTO afdeling Kwintsheul werd.

Van 2002 tot 2006 was hij voorzitter van telersvereniging Decorum. Kort daarna in 2006 werd hij belangenbehartiger bij LTO Glaskracht Nederland, waarbij hij naast zijn 12-jarig voorzitterschap afdeling Westland, ook bestuurslid was voor LTO Noord Glaskracht en op landelijk niveau.

Daarnaast heeft hij bestuurlijke functies vervuld bij de sportverenigingen Westland Wil Vooruit (wielrennen) en Quintus Handbal.

De erepenning in zilver wordt toegekend aan personen die zich gedurende ten minste 12,5 jaar, bijzondere omstandigheden daargelaten, uitzonderlijk verdienstelijk en veelzijdig hebben ingezet voor de gehele streek (het Westland), meerdere organisaties/verenigingen op maatschappelijk, cultureel, sportief of economisch gebied.

Categorieen:
Westland Algemeen