Archief

Nog geen cent binnen bij goede doelen na Record 4 Kidz

De drie goede doelen die verbonden zijn met de actie Record 4 Kidz van de familie Van Steekelenburg hebben nog geen cent gezien van de opbrengst. Dat blijkt na een belronde met Kidz 4 Kidz, Leergeld Westland en Middin. Francisca van Steekelenburg laat desgevraagd weten geen commentaar te kunnen geven. De familie zou aangifte van onder meer verduistering hebben gedaan. Tegen wie is onduidelijk en overtuigend bewijs ontbreekt.

Met de actie Record 4 Kidz, die tussen 14 en 17 december op het Wilhelminaplein in Naaldwijk is gehouden, werd volgens de initiatiefnemers uiteindelijk 5.000 euro opgehaald. Dat is veel minder dan de meeste mensen hadden verwacht. Die tegenvallende opbrengst zou onder meer te maken hebben met de hoge kosten voor de organisatie van het evenement.

Een aantal ondernemers is overigens ook nog steeds niet betaald, zo laten ze desgevraagd weten. Het gaat dan om partijen die mediatechniek en horeca regelden tijdens het evenement, ter waarde van enkele duizenden euro's.

De drie goede doelen stellen zich terughoudend op ten aanzien van de actie, aangezien ze de 'ontvangende' partij zijn. Toch is de algemene teneur dat ze niet verwachten dat er nog geld hun kant op komt.